Studentų sąjungai vadovaus Paulius Baltokas

Studentų atstovai savo lyderiu antrą kartą išrinko Vytauto Didžiojo universiteto studentą Paulių Baltoką. Vykusioje nacionalinės organizacijos rinkimų konferencijoje savo balsą už jau šeštus metus studentiškame judėjime veikiantį P. Baltoką atidavė 129 iš 149 studentų atstovų.

Paulius Baltokas
Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas

Savo veiklos programoje P. Baltokas vienu iš didžiausių prioritetu įvardijo atstovavimo stiprinimą aukštosiose mokyklose bei aktyvesnį dalyvavimą nacionaliniu mastu vykstančiuose procesuose. „Studentai turi pajusti apčiuopiamą Lietuvos studentų sąjungos teikiamą naudą. Sieksime toliau plėtoti socialinius ir verslo projektus ir kurti realią naudą studentams. Studentų sąjungos veikla turi būti vykdoma kryptingai ir apimti ne tik akademinius, bet ir socialinius klausimus“, – teigia P. Baltokas. Anot antrai kadencijai išrinkto organizacijos vadovo, Studentų sąjunga privalo pradėti dirbti ir su trečiosios pakopos – doktorantūros bei rezidentūros – studijų studentais. „Gaila pripažinti, tačiau šiuo metu Studentų sąjunga bei studentų atstovybės aktyviausiai dirba su bakalauro bei magistro pakopos studentais. Manome, kad turime atstovauti visų pakopų studijų studentams, o siekiant šio tikslo turime sukurti patogią bendradarbiavimo platformą, kurios dėka galėtume girdėti visų suinteresuotų šalių interesus“, – sako P. Baltokas.

Antrojoje P. Baltoko kadencijoje daug dėmesio bus skiriama vidinės Lietuvos studentų sąjungos struktūros tobulinimui: bus diegiama nauja pozicijų formavimo tvarka, skatinanti studentus aktyviau dalyvauti nacionaliniuose procesuose, bus siekiama tobulinti apklausų atlikimo sistemą. Kuriamas atstovybių veiklos vertinimo įrankis, leisiantis greičiau pažinti studentų savivaldos stipriąsias ir silpnąsias vietas, taip padedant kelti ilgalaikius ir trumpalaikius veiklos gerinimo tikslus.

Studentų sąjungos konferencijoje taip pat aptarta metinė veiklos ataskaita, kurią vienbalsiai patvirtino visi delegatai bei išrinkti nauji Priežiūros komiteto nariai. Parengta pagal Lietuvos studentų sąjungos komunikacijos vadovės Liucijos Sabulytės pranešimą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.