Seimas sutaupytų kalnus popieriaus

Šarūnas Gustainis

Seimas po pateikimo pritarė Seimo nario Šarūno Gustainio siūlomoms Seimo statuto pataisoms, kurios leistų sumažinti popierizmą Seime. Atsižvelgiant į pataisas, didžioji dalis dokumentų ir įstatymų projektų Seimo nariams nebebūtų spausdinama popieriuje, kaip yra šiuo metu. Jie bus pateikiami elektroniniu formatu ir siunčiami elektroniniu paštu. „Seime iki šiol veikia didžiulė popierizmo mašina. Kiekvienas Seimo narys, kuris nėra asmeniškai atsisakęs popierinio įstatymų ir kitų dokumentų varianto, prieš kiekvieną posėdį gauna net 400–500 lapų medžiagos. Pats laikas priimti pataisas ir Seimo kanceliarijai sutaupyti ne tik kalnus popieriaus, bet ir pinigų“, – sako Š. Gustainis.

Seimo kanceliarijos duomenimis, per metus parlamente atspausdinama nuo 3,5 iki 5 milijonų popieriaus lapų. Pateiktos Seimo statuso pataisos numato, kad dokumentai Seimo nariams bus pateikiami elektroniniu paštu. Tik esant atskiram Seimo nario prašymui, Seimo posėdžių sekretoriatas dokumentus pateiktų ir spausdintus popieriuje.

Dabar, vadovaujantis Seimo statutu, Seimo posėdžių sekretoriatas visus dokumentus parlamentarams išdalija spausdintus popieriuje. Seimo posėdžių sekretoriatas visus registruotus įstatymų projektus, dėl jų pateiktas išvadas ir pasiūlymus, kitus įstatymų projektų lydimuosius dokumentus nustatyta tvarka daugina ir išdalija Seimo nariams, komitetams, komisijoms ir frakcijoms. LR Seimo 2015 m. balandžio 23 d. pranešimas. Autorius yra Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos, Seimo Ekonomikos komiteto narys

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.