Sigito Birgelio parodoje – Lietuva už valstybės sienos

Nors susitikimas su poetu, fotografu ir knygų leidėju Sigitu Birgeliu iš Punsko LMA Vrublevskių bibliotekoje surengtas prieš porą mėnesių, tačiau dėl šio renginio reikšmės verta apie jį priminti.

„Aušros“ leidyklos direktorius, poetas Sigitas Birgėlis
„Aušros“ leidyklos direktorius, poetas Sigitas Birgėlis

Tai buvo pažintis tiek su autoriumi, tiek ir su Lietuva, esančia už valstybės sienos – kokia ji poeto kūryboje, fotoaparatu fiksuotoje akimirkoje, spausdintoje knygoje. Buvo eksponuojama aktyvaus lietuvių kultūros atstovo fotografijų paroda „Jotvos pakrašty“ ir „Aušros“ leidyklos išleistos knygos.

Sigitas Birgelis – Punske gyvenantis lietuvių poetas, fotografas, vertėjas, knygų sudarytojas ir redaktorius, šiuo metu vadovaujantis „Aušros“ leidyklai. Daug metų S. Birgelis fotografuoja svarbiausius Lenkijos lietuvių gyvenimo įvykius, Sūduvos krašto gamtovaizdžius, architektūros ir sakralinio meno elementus, rūpintojėlius ir pakelių kryžius. Jis išleido devynis eilėraščių rinkinius. S. Birgelio kūryba pažymėta žodžio skalsa, įgyjančia lakonišką aforistinę raišką. Lyrinį vyksmą atveria gamtos ciklų ir žmogaus gyvenimo paralelės.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.