Sveikatos mokslų universiteto bendruomenę pasveikino Premjeras

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, dalyvavęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto diplomų įteikimo šventėje, pasveikino absolventus, sėkmingai išlaikiusius egzaminų ir praktikų maratoną, universiteto vadovybę, profesorius ir dėstytojus, parengusius dar vieną aukštos klasės specialistų laidą. „Jūsų Alma Mater yra išskirtinė mūsų aukštojo mokslo sistemoje.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto absolventai.Linos Pankratjevaitės nuotr.
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto absolventai.Linos Pankratjevaitės nuotr.

Čia studijuoja jauni žmonės beveik iš viso pasaulio. Todėl ir jūsų auditorija ypatinga, liudijanti mažos valstybės globalumą, gebėjimą tapti matoma ir patrauklia sala pasaulio akademinės įvairovės vandenyne“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas. „Jūs turite galimybę pradėti savo karjerą kitose šalyse. Tačiau jūsų universiteto pavyzdys atskleidžia, kad ir gyvendamas bei dirbdamas Lietuvoje gali būti matomas pasaulyje, gali būti tarp geriausiųjų“, – teigė Ministras Pirmininkas ir paragino absolventus, tarp jų ir atvykusius iš kitų valstybių, likti dirbti Lietuvoje.

 

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas įkurtas prieš penkerius metus, susijungus Kauno medicinos universitetui ir Lietuvos veterinarijos akademijai. Tai didžiausia biomedicinos studijų srities universitetinė aukštoji mokykla mūsų šalyje, didelį dėmesį skirianti tarptautiniam bendradarbiavimui. Šiais mokslo metais čia mokėsi net 621 studentas iš 48 valstybių. Šių metų absolventų laidoje – 16 šalių atstovai. Didžiausią užsienio studentų dalį sudaro Švedijos, Izraelio ir Ispanijos piliečiai. Didėja studentų srautas iš Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos. Priimta studentų iš Indijos, Kanados, Jordanijos, Kinijos, JAV ir kitų pasaulio valstybių. Parengta pagal ELTOS pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.