Vilniaus universitete prasidėjo 12-oji Europos teisės vasaros mokykla

Birželio 22 d. – liepos 3 d. Vilniaus universitete dirbs Europos teisės vasaros mokykla. Unikali tarptautinė trijų universitetų iniciatyva šiemet nukreipta į Europos teisinę ateitį globalioje ekonomikoje. „Europos valstybių teisinės sistemos globalios ekonomikos pasaulyje – atviras, paveikus šiandieninio mokslinio ir praktinio diskurso dalykas. Kartu su Prancūzijos ir Vokietijos partneriais antrą dešimtmetį tęsiame tradiciją Europos teisės klausimais susitelkti Vilniuje. Džiugu, kad šiemet kartu dalyvauja svečių ne tik iš organizuojančių valstybių, bet ir iš Ukrainos, Moldovos, kitų šalių. Kasmet rengiamos vasaros teisės mokyklos jų dalyvius praturtina aktualiausiomis teisės mokslo žiniomis, naujomis kultūrinėmis patirtimis, stiprina akademinius ryšius, netgi dėl specifinio prancūzų ir vokiečių kalbos kaip darbo kalbos vartojimo formato lavina kalbinius gebėjimus. Esame tikri, kad šios vasaros teisės mokyklos tematika ragins aktyviai ir atsakingai prisidėti prie bendrų problemų, nulemtų pasaulinių ekonominių procesų, sprendimo Europos regione“, – teigia VU Teisės fakulteto dekanas prof. Tomas Davulis.

Europos teisės vasaros mokyklos atidarymo šventės dalyviai
Europos teisės vasaros mokyklos atidarymo šventės dalyviai

Europos teisės vasaros mokyklą organizuoja Vilniaus universiteto Teisės fakultetas, Frankfurto prie Maino J. W. Goethe’s (Vokietija) ir Paryžiaus Ouest Nanterre-La Défense (Prancūzija) universitetai. Po seniausio Rytų Europoje Vilniaus universiteto skliautais susirinkę Lietuvos, Prancūzijos, Vokietijos teisės studentai, doktorantai bei profesoriai diskutuoja apie Europos Sąjungos vaidmenį sprendžiant naujosios globalios ekonomikos nulemtas teisės problemas. Daug dėmesio skiriamas teisinio reguliavimo ištakoms, Europos Sąjungos aktyvaus ir pasyvaus vaidmens analizei, informacinių technologijų revoliucijos Europoje poveikiui, vidinių Europos Sąjungos teisės normų veikimo atskirose teisės šakose tyrimui iš pasaulinės socialinės ir ekonominės perspektyvos ir kt. Programoje paskaitos, diskusijos ir praktiniai užsiėmimai, grindžiami tarptautinio, Europos Sąjungos ir atskirų valstybių nacionalinio teisinio reguliavimo mechanizmų taikymo praktika. Dalyvių laukia ir turininga laisvalaikio programa, kurios metu jie turės galimybių pažinti Lietuvos kultūros bei gamtos paveldą, ir neformaliai tęsti diskusijas su savo bendraamžiais iš kitų Europos universitetų.

Europos teisės vasaros mokyklos atidarymo šventės dalyviai
Europos teisės vasaros mokyklos atidarymo šventės dalyviai

Mokyklą atidarė Vilniaus universiteto rektorius prof. A. Žukauskas, J. E. Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe’as Jeantaud, J. E. Vokietijos ambasadorė Lietuvoje Jutta Schmitz ir organizuojančių universitetų atstovai: dr. Anne-Laure Chaumette (Paryžiaus Ouest Nanterre-La Défense universitetas), prof. Helmutas Kohlis (Frankfurto prie Maino J. W. Goethe’s universitetas), VU Teisės fakulteto dekanas prof. T. Davulis.

Europos teisės vasaros mokykla – tai nuo 2004 m. vasaros kasmet vykstantis tarptautinis savanoriška iniciatyva paremtas projektas. Čia kasmet dalyvauja studentai iš Vokietijos, Prancūzijos ir Lietuvos. Renginys pritraukia ir užsienio svečių iš universitetų partnerių. Visi Europos teisės vasaros mokyklos dalyviai gaus trijų aukštųjų mokyklų kartu išduotus sertifikatus. Tai nėra oficialus diplomas, tačiau teisininkai jį vertina kaip svarią pagalbą ar savotišką rekomendaciją įsidarbinant.

Europos teisės vasaros mokyklos dalyvius sveikina Vilniaus universiteto rektorius, prof. Artūras Žukauskas
Europos teisės vasaros mokyklos dalyvius sveikina Vilniaus universiteto rektorius, prof. Artūras Žukauskas

Parengta pagal Vilniaus universiteto Informacijos ir ryšių su visuomene skyriaus pranešimą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.