Svarstoma universitetų klasterio idėja

Atsižvelgdama į studentų skaičiaus mažėjimą ir lig šiol nepakankamą studijų ir mokslo kokybę bei ne­efektyvų infrastruktūros išteklių panaudojimą Lietuvos universitetuose, Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) pritarė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektoriaus prof. Juozo Augučio pasiūlytam universitetų bendradarbiavimo modeliui – įsteigti universitetų klasterį, kuriame dalyvautų VDU, Lietuvos edukologijos ir Šiaulių universitetai. Diskutuojama ir su Klaipėdos universitetu. Klasteris yra atviras, todėl ateityje ir kiti universitetai galės prisijungti.

Švietimo ministrė Audronė Pitrėnienė tikina, kad ministerija skatins ir palaikys universitetų tarpusavio bendradarbiavimą, aktyvesnį tokių klasterių kūrimą. „Aukštojo mokslo padėtis netenkina nei pačių universitetų, nei valstybės intereso.

Šių metų priėmimas dar kartą aiškiai parodė problemas: žema priėmimo kartelė, daug smulkių ir nepaklausių studijų programų, tų pačių programų dubliavimas keliose aukštosiose mokyklose. Turime visi kartu – ministerija, rektoriai, akademinė bendruomenė – rasti racionalių sprendimų, kaip pakeisti tokią padėtį, užtikrinti aukštą studijų kokybę ir apsaugoti mažesnius universitetus nuo vegetavimo“, – tvirtino ministrė.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.