Jubiliejų proga pasveikinti buvę ilgamečiai universiteto dėstytojai

Spalio 2 d. Šiaulių universiteto bibliotekos konferencijų salėje vyko Šiaulių universiteto dėstytojų doc. Alberto Bakščio 90-ies metų ir doc. Rimvydo Lukoševičiaus 80-ies metų jubiliejų šventė. Renginį organizavo Informatikos, matematikos ir e. studijų instituto bendruomenė. Muzikos pedagogikos katedros studentų atliktais vokaliniais kūriniais prasidėjo gražaus amžiaus sulaukusių ilgamečių Šiaulių universiteto docentų garbei skirta šventė. Poeto Justino Marcinkevičiaus posmais į jubiliatus prabilusi šventės vedėja docentė dr. Sigita Turskienė pasidžiaugė, kad institute yra tęsiama graži tradicija pagerbti savo kolegas reikšmingų sukakčių proga. Ji priminė jubiliatų gyvenimo faktus, teigdama, kad abu ilgamečiai dėstytojai paliko ryškų pėdsaką Šiaulių universiteto istorijoje, reikšmingai prisidėjo prie universiteto tobulėjimo, plėtros ir raidos.

Matematikas Albertas Bakštys. Šiaulių universiteto archyvo nuotrauka
Matematikas Albertas Bakštys.
Šiaulių universiteto archyvo nuotrauka

Kreipdamasis į kolegas, doc. A. Bakštys gražiai palygino žmogaus gyvenimą su gijų pyne, kurioje viena gija visada yra ryškesnė. Jam svarbiausia gyvenimo gija buvo darbas, kuriam matematikas atidavė beveik 50 metų. Ilgametę pedagoginio darbo patirtį turintis A. Bakštys yra įsitikinęs, kad žinios atsiranda kartojant dalyko medžiagą, o ne naudojant įmantrias žinių perteikimo metodikas ir priemones.

 

Lukoševičius – Šiaulių universiteto klubo „Emeritus” narys, buvęs Matematikos katedros vedėjas, turintis 44 metų darbo patirtį, gyvenime vadovaujasi filosofo A. Šopenhauerio mintimi: „Gyvenk neieškodamas prasmės, gyvenk dabar.“ Ši nuostata jam padeda džiaugtis gyvenimu ir būnant pensijoje. Baigdamas savo kalbą, R. Lukoševičius palinkėjo, kad kolegų gyvenimai būtų lyg storos knygos, sudarytos iš daug lapų su reikšmingais įrašais.

 

Jubiliatus pasveikino Informatikos, matematikos ir e. studijų instituto direktorius prof. dr. Darius Šiaučiūnas, kuris perdavė ir Šiaulių universiteto rektoriaus prof. dr. Donato Jurgaičio sveikinimus. Buvusiems dėstytojams buvo įteiktos LR švietimo ir mokslo ministerijos padėkos už matematikos sklaidą visuomenėje ir ilgametį pedagoginį bei mokslinį darbą. Sveikatos ir dar ilgų gyvenimo metų taip pat palinkėjo buvę ir esami kolegos, studentai, Šiaulių miesto matematikų bendruomenės atstovai.

 

 

 

 

 

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.