Lietuvos įmonė dalyvavo vienoje didžiausių darbuotojų apklausų pasaulyje

Indrė Tracevičiūtė

Didžiausios Lietuvoje saugos sprendimų ir inkasavimo paslaugų bendrovės „G4S Lietuva“ darbuotojai dalyvavo pasaulinėje grupės „G4S“, veikiančios 125 pasaulio valstybėse, darbuotojų apklausoje. Tyrimo metu buvo siekiama apklausti visus darbuotojus, kurių grupėje dirba daugiau kaip 620 tūkstančių. Beveik 2 tūkst. „G4S Lietuva” darbuotojų, išsakydami savo nuomonę, taip pat prisidėjo prie rekordiškai didelės darbuotojų apklausos.

Bendrovės „G4S Lietuva“ generalinis direktorius  Saulius Tulevičius.
Bendrovės „G4S Lietuva“ generalinis direktorius
Saulius Tulevičius.

„Apklausa svarbi ne tik savo veik­lą tobulinti siekiančiai grupei, bet ir įspūdinga savo mastu, kadangi apima plačią grupės „G4S“ veiklos geografiją. Apklausa vyko daugiau nei 100 valstybių 38 kalbomis, tarp kurių, be pagrindinių Europos kalbų, buvo ir nemažai egzotiškų – nepaliečių, tamilų“, – sakė bendrovės „G4S Lietuva“ generalinis direktorius Saulius Tulevičius. Anot jo, pati apklausa daugiausia orientuota į darbuotojų patirtį – ar jie mano esantys gerai apmokomi atlikti savo funkcijas, kaip vertina darbo standartus, ar gerai vertina įmonę, ar ją rekomenduotų kitiems.

Po tyrimo, kuris tęsėsi visą antrąjį metų ketvirtį, gauta beveik 0,5 mln. darbuotojų atsakymų. Į klausimus šiemet atsakė 449 tūkst., t. y. 75 proc., darbuotojų. Pasak S. Tulevičiaus, tikėtina, kad tai buvo didžiausio masto darbuotojų apklausa visame pasaulyje. Tokia apklausa grupės mastu atliekama kas dvejus metus. 2013 metais apklausoje dalyvavo 383 tūkst. darbuotojų (62 proc.).

„Atsakymai rodo, kad darbuotojai gerai vertina darbą „G4S“ – 84 proc. darbuotojų teigė manantys, kad dirbs šioje įmonėje ir ateityje, 82 proc. rekomenduotų įmonę draugui. „G4S Lietuva“ savo veiklą vykdo jau 21 metus. Kaip ilgametę tarptautinę patirtį turinti įmonė, ypač vertiname darbuotojų pasitikėjimą ir lojalumą“, – sakė S. Tulevičius.

 

Apie „G4S“

Grupė „G4S“ veikia 125 pasaulio valstybėse ir teikia plataus spektro paslaugas: nuo privačių, komercinių patalpų, teritorijų ir automobilių elektroninės, fizinės objektų ir asmenų saugos iki inkasavimo, pinigų, vertybių pervežimo. Grupės įmonės visame pasaulyje atlieka ir itin rizikingų objektų, tokių kaip atominės elektrinės, oro uostai, kalėjimai, apsaugą. Bendrovė turi klientų įvairiuose sektoriuose: nuo valstybinių institucijų iki stambių pramonės, energetikos kompanijų ir uostų.

Autorė yra grupės „G4S“ Rinkodaros skyriaus projektų vadovė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.