Plutonas iš arti

NASA zondas „New Horizons“ pradėjo siųsti nykštukinės planetos – Plutono – nuotraukas, padarytas, kuomet jis praskrido arčiausiai planetos šių metų liepos mėnesio 14 dieną.

Tai geriausios raiškos Plutono paviršiaus nuotraukos, kokias iki šiol pavyko gauti. Vaizdai, kurių vienas taškas – pikselis – atitinka 77-85 metrus, atskleidžia ledynais užklotų kalnų reljefą ir plokštikalnes, padengtas krateriais.

„Šie vaizdai, rodantys Plutono reljefo įvairovę, patvirtina ir dideles planetų tyrinėjimų robotizuotais zodais galimybes. „New Horizon“ suintrigavo mus pirmosiomis Plutono nuotraukomis dar liepos mėnesį, o dabar, kai jis ėmė perduoti vaidus, kurie buvo įrašyti į jo atmintį, mes ir toliau esame nustebinti tuo, ką matome“, pasakė Džonas Grunsfeldas, buvęs astronautas ir NASA Mokslinių misijų direktorato administratorius.

 

Šie naujausi vaizdai gauti fotografuojant 80 kilometrų pločio ir 800 kilometrų ilgio paviršiaus juostą planetos viršutiniame pusrutulyje.

https://youtu.be/B0xkupKwjfM

Nuotraukos buvo padarytos specialia LORRI (Long Range Reconnaissance Imager) teleskopine fotokamera, esančia fortepijono dydžio zonde, iš maždaug 17 tūkstančių kilometrų atstumo, ir jų rezoliucija yra šešis kartus didesnė, lyginant su pirmomis „New Horizon“ padarytomis panoraminėmis Plutono nuotraukomis.

 

3-newhorizonsr

 

4-newhorizonsr

 

https://youtu.be/0AbiygSo478

 

Šaltinis: NASA New Horizons

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.