„Žinių ekonomikos įmonės 2015“ rinkimai pasipildė nauju apdovanojimu

Asociacija „Žinių ekonomikos forumas“, siekdama paskatinti pažangumu, inovatyvumu ir kūrybiškumu pasižyminčių Lietuvos įmonių plėtrą, organizuoja visuomenės, verslo ir politikos atstovų pripažinimo sulaukusius, „Žinių ekonomikos įmonės 2015“ rinkimus. Šių metų naujovė – „Inovacijų švyturio“ apdovanojimas asmeniui, labiausiai prisidėjusiam prie Lietuvos inovacijų ekosistemos tobulinimo. Renginį globoja bei apdovanojimus įmonėms ir asmenims nugalėtojams įteiks Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

ZEI2015Apdovanojimai bus įteikti perspektyviausioms aukštųjų technologijų, tradicinės pramonės ir paslaugų sektoriaus įmonėms. Per 11 metų „Žinių ekonomikos įmonės“ vardas suteiktas daugiau nei 30 įmonių.

UAB „Exacaster“, kuri buvo pripažinta pažangiausia paslaugų sektoriaus įmone 2014 m., parodytą dėmesį panaudojo tam, kad paskatintų domėjimąsi „didžiųjų duomenų“ (angl. Big Data) technologijomis mūsų šalyje. „Jau trečius metus iš eilės auginame pardavimus po 40% per metus. Dėl to jaučiame didėjantį Big Data technologijas išmanančių analitikų ir programuotojų stygių Lietuvoje. Gautas apdovanojimas padėjo užmegzti ryšius su KTU, kur prisidedame prie „Didžiųjų verslo duomenų analitikos“ magistrantų ugdymo“, – sakė Šarūnas Chomentauskas, UAB „Exacaster“ vadovas.

Dalyvauti „Žinių ekonomikos įmonės“ rinkimuose yra kviečiamos įmonės, kurios pridėtinę vertę kuria panaudodamos žinias, bendradarbiauja su mokslo institucijomis, yra technologiškai pažangios ir inovatyvios, remia projektus, skatinančius teisinės ir įstatyminės bazės tobulinimą ir žinių ekonomikos plėtrą, vadovaujasi socialinės atsakomybės principais.

 

Bus apdovanota sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmonė

Siekiant paskatinti jaunas aukštųjų technologijų įmones nuo 2008 m. teikiamas „Žinių ekonomikos forumo“ narės – EKSMA grupės – iniciatyva įsteigtas specialus apdovanojimas „Sėkmingiausiai jaunai aukštųjų technologijų įmonei“. Šio apdovanojimo nugalėtojui įteikiamas 3 000 EUR piniginis prizas.

„Sėkmingiausios jaunosios aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimas WoraPay komandai suteikė pripažinimo, kad kuriamas produktas yra ne tik inovatyvus bet ir reikalingas rinkoje. Tai paskatino aktyviau ruoštis produkto pritaikymui užsienio rinkai, ko pasekoje WoraPay paslaugomis jau naudojasi Jungtinės karalystės klientai bei turime biurą Londone ir aktyviai plečiamės. Ačiū Žinių ekonomikos forumui už šį apdovanojimą, kuris yra labai svarbus pripažinimas jaunoms įmonėms“ – patirtimi dalinosi 2014 metų sėkmingos jaunosios aukštųjų technologijų įmonės WoraPay bendraįkūrėjas ir vadovas Vaidas Adomauskas.

 

Apdovanojimas bus įteiktas asmeniui stipriai prisidėjusiam prie Lietuvos inovacijų ekosistemos tobulinimo

„Jau daugelį metų EKSMA grupė skatina naujas iniciatyvas aukštųjų technologijų sektoriuje ir esame tikri, kad kartu su Žinių ekonomikos forumu nuveikėme reikšmingą darbą. Šiemet žengiame dar vieną žingsnį – nusprendėme pažvelgti giliau ir įvertinti konkrečius asmenis, kurių veikla daro reikšmingą įtaką inovacijoms. Todėl įsteigiame naują – „Inovacijų švyturio“ – apdovanojimą“, – sakė Dainius Tumosa UAB „EKSMA“ Valdybos narys ir UAB „Optolita“ direktorius. Bus apdovanotas asmuo, kuris savo asmenine iniciatyva, patarimais, pagalba ir įvairiais kitais veiksmais prisideda prie Lietuvos inovacijų ekosistemos tobulinimo. „Inovacijų švyturio“ nominacijos laimėtojui taip pat bus skirtas 1 000 EUR piniginis prizas.

Daugiau informacijos ir rinkimų anketas rasite: http://zei2015.zef.lt.

 

Įmonių paraiškų dalyvauti rinkimuose laukiame iki 2016 m. sausio 15 d.

 

Asmuo kontaktams:

Projekto vadovė Gintarė Vaikšnoraitė

gintare@zef.lt, mob. tel. 8 627 40 507

 

„Žinių ekonomikos įmonės“ apdovanojimus organizuoja asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su partneriais EKSMA grupe, apdovanojimus palaiko UAB „Mobiliųjų telefonų techninis centras“.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.