Lietuvos atstovai – naujovių kūrėjų pirmame šimtuke

Asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka ir mobiliosios programėles „Plag“ kūrėjas Ilja Zudin tapo šių metų Lietuvos atstovais geriausiųjų Rytų ir Vidurio Europos inovacijų kūrėjų TOP 100 sąraše. Geriausiųjų šimtuką „2015 New Europe 100“ lapkričio pabaigoje paskelbė „Financial Times“, rinkimus organizavęs kartu su „Google“ bei tarptautiniais „Res Publica“ ir Višegrado fondais.

infobalt_logoŠiemet įvertinti ir kelių šalių prezidentai. Estijos prezidentas Toomas Hendrik Ilves nurodytas kaip vienas pagrindinių valstybės ekonomikos, garsėjančios inovacijomis, architektų. Slovakijos prezidentas Andrej Kiska įvertintas už pasiekimus skatinant kultūrą ir inovacijas visame regione. Laimėtojais taip pat paskelbti Estijos atstovai Karoli Hindriks („Jobbatical“), Taavi Madiberk („Skeleton Technologies“), Kristjan Vanaselja („GoWorkaBit“) ir Latvijos atstovai Edgars Rozentals („AirDog“), Galina Timchenko, leidinio „Meduza“ vyriausioji redaktorė, ir Ernest Stals (reach.ly).

 

„Šių metų „New Europe 100“ sąrašas rodo, kad daugelyje svarbiausių sričių – švietime, sveikatos apsaugoje, transporte, žemės ūkyje – naujovių kūrėjai, siekdami spręsti socialines ir verslo problemas, pasitelkia pačius naujausius technologinius pasiekimus“, – įvertino „Google“ Vidurio ir Rytų Europos Viešosios politikos vadovė Agata Wacelawik­Wejman. Į geriausiųjų Rytų ir Vidurio Europos sąrašo pirmąjį šimtuką šiemet pateko kūrėjai, sukūrę mašiną, kurią galima valdyti iš neįgaliojo vežimėlio, pigesnius Ebola virusų testus, bepiločius orlaivius, galinčius dalyvauti gelbėjimo operacijose. Apdovanotos organizacijos, mokančios vaikus, kaip naudotis informacinėmis technologijomis, ir mobiliųjų „Wi-Fi“ prisijungimo zonų kūrėjai.

 

Antrus metus iš eilės vykusių „2015 New Europe 100“ rinkimų dalyviai šiemet įvertinti verslo, mokslo, žiniasklaidos ir kultūros bei visuomenės ir politikos kategorijose. 50 proc. laimėtojų atstovavo verslui, o 32 proc. buvo visuomenės veikėjai ir politikai. Parengė Marius Burkauskas (vipcommunications.lt)

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.