Vėdinimo įrangos gamintojų lyderė Baltijos šalyse UAB „Salda“paminėjo 25 metų jubiliejų

Alina Žilinaitė

Viena pirmųjų po Nepriklausomybės atkūrimo Šiauliuose įsteigtų ir iki šiol sėkmingai dirbančių įmonių UAB „Salda“ lapkričio 30 d. šventė 25-erių metų jubiliejų. Pagrindinė bendrovės veikla – modernių vėdinimo įrenginių gamyba. Įmonė tapo rinkos lydere Baltijos šalyse, o šiais metais žengė svarbų žingsnį ir įsteigė atstovybę Švedijoje. „Per 25 veiklos metus sukaupėme nemažą patirtį. Savo gretose turime daug įvairių sričių profesionalų. Stengiamės gaminti tokius gaminius, kokius patys pirktume,“ – akcentuoja UAB „Salda“ generalinis direktorius Petras Baronas.

 

Bendradarbiauja su Lietuvos universitetais

UAB „Salda“ jau penkiolika metų nuosekliai bendradarbiauja su Šiaulių universitetu. Pasak įmonės generalinio direktoriaus Petro Barono, šiuolaikinis verslas neatsiejamas nuo socialinės aplinkos. Bendrovė remia universiteto leidinius, renginius, steigia metų mokslininko premiją ir apdovanojimus pažangiausiems studentams. Šiuo metu sudarytos keturios tikslinio finansavimo sutartys. Per pastaruosius penkerius metus įmonėje praktiką atliko per 20 universiteto studentų. Net 82 įmonės darbuotojai yra Šiaulių universiteto absolventai. Pasak Petro Barono, įmonei reikalingos ir profesorių, ir absolventų žinios. „Matau, kad mūsų ateitis – universiteto ir verslo įmonės sąjunga, leisianti kurti inovatyvius produktus ir skatinti tolesnį bendradarbiavimą“, – sakė įmonės vadovas. UAB „Salda“, kurdama naujus produktus, bendradarbiauja su universiteto specialistais, inicijuoja bendrus projektus, finansuoja programinės įrangos įsigijimą. Šiuo metu su Šiaulių universitetu derinama ilgalaikė bendradarbiavimo sutartis, kurios objektas – patalpų oro kokybės tyrimai.

Už indėlį į universiteto veiklą 2015 m. birželį bendrovės vadovui buvo suteiktas Šiaulių universiteto garbės nario vardas. „Labai džiaugiamės, kad Šiaulių universiteto garbės nariu tapo mūsų absolventas. Petro Barono inicijuojamas socialinės partnerystės procesas užtikrina konstruktyvų universiteto ir įmonės dialogą, sąlygoja teigiamus veiklos pokyčius, vykdomų projektų tęstinumą, kokybišką bendradarbiavimą“, – teigė Šiaulių universiteto rektorius prof. Donatas Jurgaitis.

Šiaulių universiteto garbės nario apdovanojimo ceremonija. Apdovanojimą UAB „Salda“ generaliniam direktoriui Petrui Baronui įteikia ŠU rektorius prof. Donatas Jurgaitis
Šiaulių universiteto garbės nario apdovanojimo ceremonija. Apdovanojimą UAB „Salda“
generaliniam direktoriui Petrui Baronui įteikia ŠU rektorius prof. Donatas Jurgaitis

UAB „Salda“ bendradarbiauja ir su Kauno technologijos bei Vilniaus Gedimino technikos universitetais. Su Kauno technologijos universitetu bendradarbiaujama atliekant vibroakustinius tyrimus. Technologinių sistemų diagnostikos instituto laboratorijoje atlikta daug įrangos skleidžiamo triukšmo matavimų. Įmonės užsakymu, ilgalaikiu sutarčių pagrindu instituto mokslininkai atlieka sudėtingus vibroakustinius tyrimus. Tyrimų rezultatai naudojami bendrovės gaminamos įrangos konstrukciniams sprendimams tobulinti. Vykdomi bendri projektai su Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aplinkos inžinerijos fakulteto Pastatų energetikos katedros darbuotojais. Per pastaruosius keletą metų atliktas įmonės pastatų energijos balanso tyrimas. Šiuo metu įmonė derina naują ilgalaikį projektą, kurio uždaviniai susiję su energijos efektyvumo didinimu pastatų inžinerinėse sistemose.

 

Gaminiai pelnė tarptautinį pripažinimą

UAB „Salda“ yra Europos vėdinimo įrenginių gamintojų asociacijos „Eurovent“ narė, prisidedanti prie Europos oro tiekimo įrenginių politikos formavimo. Šiuo metu daugiau kaip 90 proc. įmonės gaminių eksportuojama į užsienį. „Nemažai įrangos nuperka skandinavai, vokiečiai, italai. Įmonė neapsiriboja Vakarų Europa: tiek Lenkijoje, tiek Rusijoje turime nemažai pasaulinio lygio objektų“, – teigia bendrovės vadovas. Įmonė taip pat sėkmingai dirba Skandinavijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Centrinėje Europoje, Rusijoje ir, žinoma, Baltijos regione.

UAB „Salda“ gaminiai pristatomi ISH tarptautinėje parodoje Vokietijoje
UAB „Salda“ gaminiai pristatomi ISH tarptautinėje parodoje Vokietijoje

Šiais metais įmonė pristatė modernią „Smarty“ rekuperacinių įrenginių grupę, kuri individualiems namams ir butams iš šalinamo oro sugrąžina iki 94 procentų šilumos. „Smarty“ jau pripažintas daugelyje ES institucijų, gavo Vokietijos Passivhaus instituto sertifikatą ir yra priskiriamas aukščiausios klasės gaminiams.

Ne mažesnio pasisekimo sulaukė ir vėdinimo įranga komerciniams pastatams „SmartAir“. Ji pritaikoma kiekvienam objektui pagal užsakovo poreikius ir atitinka aukščiausius standartus. Šis gaminys pagal technines savybes – sandarumą, šiluminę varžą, stiprumą – buvo pripažintas vienu geriausių Europoje. Vėdinimo įrenginiai jau įrengti kai kuriuose Lietuvos objektuose: prekybos centruose, didžiųjų administracinių pastatų kompleksuose, autobusų stotyse, gydymo įstaigose ir kt. „Mūsų klientus labai maloniai nustebino įrenginių kokybė ir gaunamos mažesnės sąskaitos už elektrą“, – džiaugiasi UAB „Salda“ vadovas. Taip pat sukurta sąsaja, skirta vėdinimo agregatams valdyti, leidžianti kontroliuoti oro tiekimą per kompiuterių tinklą. Galima valdyti ir moderniu pulteliu su liečiamu ekranu.

„Saldos“ darbuotojai gamybos proceso metu
„Saldos“ darbuotojai gamybos proceso metu

 

Investuoja į tyrimus ir darbo vietų gerinimą

Bendrovė aktyviai investuoja į mokslinius tyrimus. Šiemet atidarytas moderniausias Centrinėje Europoje vėdinimo įrenginių tyrimo centras, kuriame kuriami ir tobulinami įmonės gaminami vėdinimo įrenginiai. UAB „Salda“ nepamiršta ir tolygiosios plėtros reikalavimų. Šiluminė energija bendrovės teritorijoje gaminama biokuro katilu, o elektros energija gaunama iš saulės baterijų.

„SmartA“ ir SW50+ yra geriausių pagal korpuso fizines savybes (sandarumą, šiluminį laidumą, stiprumą) modulinių komercinių vėdinimo įrenginių dešimtuke Europoje
„SmartA“ ir SW50+ yra geriausių pagal korpuso fizines savybes (sandarumą, šiluminį laidumą, stiprumą) modulinių komercinių vėdinimo įrenginių dešimtuke Europoje

Šiuo metu bendrovėje ir jos dukterinėse įmonėse dirba daugiau kaip 400 darbuotojų, o gamybinių patalpų plotas viršija 40 000 kvadratinių metrų. Siekdama darbuotojams sukurti kuo geresnes sąlygas, įmonė, bendradarbiaudama su Šiaulių universiteto specialistais, atlieka naujus tyrimus ir tobulina darbo vietas. Bendrovė mato augimo perspektyvas ir planuoja investicijas į gamybinės bazės plėtrą bei technologijų tobulinimą. „Išmokome gaminti greitai ir kokybiškai. Kitas mūsų žingsnis – kurti naujas technologijas. Ateitį matau tik inovacijose“, – teigia įmonės vadovas. Įmonė siekia užtikrinti, kad šviežias ir švarus oras pasiektų žmonių gyvenamąsias ir darbo patalpas, mokymosi ir visuomenines įstaigas, o patalpų šildymo sąnaudos mažėtų.

UAB „Salda“ teritorija Šiauliuose
UAB „Salda“ teritorija Šiauliuose

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.