Dr. Andrius Puksas: šiemet skinsime ir ankstesnių metų derlių

Mykolo Romerio universiteto Mokslo ir inovacijų paramos centro Socialinių inovacijų doktorantūros mokyklos laukia nelengvi metai. 2016 m. ši mokykla ketina ir plėstis, ir skinti ankstesnių metų derlių. Apie laukiančius metų pradžios išbandymus ir džiaugsmus papasakojo mokyklos vadovas dr. Andrius Puksas.

– Kaip vertinate pasibaigusius 2015 m.?

– Tai buvo pokyčių ir kryptingo planavimo metai. Todėl visus metus galima vertinti teigiamai. Nors doktorantūros studijas sėkmingai vykdėme ne vieną dešimtmetį, tačiau praėjusiais metais universitete pradėjo veikti doktorantūros mokykla. Išaugo ne tik doktorantūros studijoms ir podoktorantūrai keliami reikalavimai, bet ir mūsų pačių lūkesčiai.

– Ko tikimasi iš 2016-ųjų?

– Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriame doktorantūros studijų tarptautiškumui stiprinti. Šie metai žada lūžį ir podoktorantūros procesuose. Turime teisę vykdyti šešių mokslo krypčių doktorantūros studijas: teisės, vadybos, ekonomikos, psichologijos, edukologijos ir filologijos. Tačiau MRU turimas akademinis potencialas leidžia augti. Naujas galimybes atveria ir sustiprėję santykiai su tarptautiniais ir nacionaliniais partneriais.

– Prasidėję metai atneša rūpesčių?

– Anaiptol. Šiemet skinsime ir ankstesnių metų derlių. Kol kas Mykolo Romerio universitete vykdavo teisės, vadybos ir psichologijos mokslo krypčių disertacijų gynimai. Eksternu apginta ir viena ekonomikos mokslo krypties disertacija. Netrukus pirmąsias disertacijas gins edukologijos ir filologijos doktorantai. Vien sausio mėnesį vyko net penki disertacijų gynimai.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.