Išleista pirmoji šiemet KTU bakalaurų ir magistrų laida

Sausio 22 d. „Santakos“ slėnyje įvyko Kauno technologijos universiteto diplomų įteikimo šventė. 93-ios laidos studentams, baigusiems 3,5 metų trukmės pirmosios ir 1,5 metų trukmės antrosios pakopos studijas įteikti 33 bakalauro ir 259 magistro laipsnio diplomai.

„Universitetas džiaugiasi išleidžiantis dar vieną puikių specialistų laidą. Neabejojame, kad mūsų absolventai sėkmingai įsitvirtins darbo rinkoje. Tai patvirtina statistika. Kiti – tęs studijas, mokslinę karjerą. Tikimės, kad absolventai nepamirš Universiteto ir sugrįš į savo Alma Mater pasidalinti savo idėjomis, žiniomis, sumanymais kaip dėstytojai, savo sričių specialistai, verslininkai, visuomenės veikėjai“, – sakė KTU studijų prorektorė Jurgita Šiugždinienė. Karjeros valdymo informacinės sistemos „Karjera.lt“ duomenimis, per pirmuosius 6 mėnesius po Universiteto baigimo įsidarbina beveik 70 proc. – pirmosios ir apie 84 proc. – antrosios pakopos KTU absolventų.

Iškilmingame renginyje diplomai įteikti Statybos ir architektūros, Cheminės technologijos, Mechanikos inžinerijos ir dizaino, Elektros ir elektronikos, Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų, Ekonomikos ir verslo fakultetų absolventams. Populiariausia universitete tapo įmonių valdymo studijų programa, kurią baigė 81 studentas.

KTU diplomus gavo ir 20 užsienio piliečių iš Indijos, Rusijos, Azerbaidžano, Šri Lankos, Nigerijos ir Gruzijos. Daugiausia jų studijavo Ekonomikos ir verslo bei Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakultetuose. Absolventus sveikino KTU rektorius Petras Baršauskas, Universiteto Alumnų asociacijos prezidentas Dalius Misiūnas, Kauno miesto savivaldybės vadovai, bendrovės „Comfort Heat“ generalinė direktorė Vida Moziūriūnienė. Programos metu visi svečiai galėjo pasidžiaugti išskirtiniu, tik šiai šventei sukurtu urbanistinių šokių teatro „Low air“ pasirodymu. Parengta pagal Kauno technologijos universiteto Viešosios komunikacijos skyriaus pranešimą

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.