Mokslo ir technologijų populiarinimo centras – Kaune

Apsvarsčius Kauno ir Vilniaus vizijas, apsispręsta pasirinkti Kauno pasiūlymą – Mokslo ir technologijų populiarinimo centrą kurti Nemuno saloje. „Kauno pasiūlymas kurti centrą Nemuno saloje patrauklus ir dėl vietos, ir dėl ploto, ir dėl galimybių plėstis“, – teigė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. Kauno pasiūlyta Mokslo ir technologijų populiarinimo centro vieta sudaro galimybę gerai centro infrastruktūrai: centrui numatytas 9 tūkst. kv. m plotas, patogus privažiavimas ir logistika, aplinkui – žaliosios erdvės ir upė.

Kauno savivaldybės numatytas centro biudžetas – apie 23 mln. eurų. Apie 10 mln. eurų projektui numato skirti Švietimo ir mokslo ministerija, 2,5 mln. eurų – Kauno savivaldybė. Centrui finansuoti taip pat numatoma pasitelkti privataus verslo, regioninės plėtros ir universitetų investicijas. Inicijuodama Mokslo ir technologijų populiarinimo centro steigimą, Švietimo ir mokslo ministerija skatina kuo aktyviau pasitelkti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę, tiek organizuojant, tiek ir finansuojant centro kūrimą. Numatoma, kad centras duris galėtų atverti 2018–2019 metais.

 

Mokslo ir technologijų centre lankytojai galės interaktyviai susipažinti su žmonijos atradimais ir išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, patys jas išbandyti. Centre būtų pristatomos inovatyvios Lietuvos įmonės. Moksleivius atlikti mokslo eksperimentus kviestų modernios laboratorijos, o mokytojams būtų sudarytos galimybės atnaujinti kvalifikaciją. Pasaulinė patirtis rodo, kad interaktyvūs mokslo centrai yra viena efektyviausių priemonių ugdyti visuomenės

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.