Seminarai viešbučiuose – pasipinigavimas

Seminarai savivaldybių specialistams rengiami viešbučiuose, pranešimus skaito valstybinių įstaigų atstovai, o už seminarą turi susimokėti savivaldybė arba patys

specialistai. Ar Lietuvos savivaldybių asociacijos mokymo ir konsultavimo centras, organizuojantis tokius seminarus, nevykdo tiesioginio pasipinigavimo?

Rima Baškienė
Rima Baškienė

Vasario 23 d. Lietuvos savivaldybių Žemės ūkio skyrių vadovai ir specialistai, atsakingi už traktorių ir savaeigių žemės ūkio mašinų techninę apžiūrą savivaldybių teritorijose, gavo VšĮ Lietuvos savivaldybių asociacijos mokymo ir konsultavimo centro kvietimus į seminarą „Traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų ir jų priekabų registravimo ir techninių apžiūrų aktualijos“. Kvietime rašoma, kad savivaldybių specialistai, išklausę seminarą, įgis daugiau žinių apie teisės aktų, kurie reglamentuoja traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų bei jų priekabų registravimą, pasikeitimus, taip pat bus aptarti kiti jiems aktualūs klausimai. Atvykstantis į seminarą savivaldybės specialistas turės sumokėti dalyvio mokestį – 72,25 euro (seminaro trukmė – nuo 9.30 val. iki 14.30 val.).

 

Seminarai – neabejotinai reikalingi ir svarbūs, tačiau savivaldybės turi ribotas finansines galimybes siųsti specialistus į pastaruoju metu labai dažnai rengiamus seminarus, tad specialistas, norintis įgyti žinių, neretai tai turi padaryti iš savo asmeninių lėšų. Atkreiptinas dėmesys, kad seminaruose pranešimus skaito valstybės įstaigų atstovai (šio seminaro atveju, Žemės ūkio ministerijos, VĮ Mašinų bandymų stoties, VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro specialistai). Ar jiems už teisės aktų aiškinimą ir savo srities žinių perteikimą darbo metu dar bus papildomai mokama? Seminaras buvo rengiamas viename iš Kauno viešbučių. Kodėl? Ar ministerijų ir valstybės įstaigų patalpos tam netinka? Tokie veiksmai reikalauja, kad Lietuvos savivaldybių asociacija pasiaiškintų, todėl raštu kreipiausi į asociacijos vadovybę.

Autorė yra Lietuvos Respublikos Seimo narė, Mišrios frakcijos seniūnė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.