Studentams – „Intermedix Lietuva“ stipendijos

Kauno technologijos universiteto „Santakos“ slėnyje esančioje „Intermedix Lietuva“ kūrybiškumo laboratorijoje 1 tūkst. eurų vertės skatinamosios stipendijos sausio 12 d. įteiktos penkiems informatikos fakulteto studentams. Pasak „Intermedix Lietuva“ direktoriaus Luko Jankausko, investavimas į Lietuvos aukštąjį mokslą – vienas bendrovės prioritetų. „Tikime, kad baigę studijas jie savo žiniomis šias investicijas grąžins dirbdami savo šaliai. Galbūt jie taip pat turės savo verslą ir ši stipendija juos paskatins taip pat pasielgti ateityje.“ L. Jankausko vadovaujama bendrovė pernai į KTU investavo 100 tūkst. eurų – čia duris atvėrė Kūrybiškumo laboratorija.

„Intermedix Lietuva“ direktorius Lukas  Jankauskas teikia stipendiją studentei Dainai  Ardzevičiūtei. KTU fotoarchyvo nuotr.
„Intermedix Lietuva“ direktorius Lukas
Jankauskas teikia stipendiją studentei Dainai
Ardzevičiūtei. KTU fotoarchyvo nuotr.

KTU IF dekano Eduardo Bareišos teigimu, ši stipendija – tai ne tik motyvacija mokytis, bet ir galimybė studentams būti pastebėtiems ir užmegzti pirmuosius ryšius su galimais darbdaviais ateityje, o gal net ir gauti darbo pasiūlymą. „Tikiuosi, kad stipendijas gavę informatikos studentai svariai prisidės prie mūsų visų geresnės ateities. Jie gali būti pavyzdys viso universiteto bendruomenei“, − sakė dekanas.

Penki apdovanoti studentai ne tik išsiskiria aukščiausiais balais tarp kurso draugų, bet randa laiko ir kitai veiklai. 10 balų vidurkį turinti Daina Ardzevičiūtė informatika susidomėjo dar mokykloje. Jai tai buvo sritis, kėlusi didžiausius išbandymus. Studijuodama ji mokė jaunesnius kolegas programuoti, įstojo į tarptautinę studentų organizaciją „BEST Kaunas“, kurioje buvo atsakinga už renginių studentams bei moksleiviams organizavimą. Iš Pakruojo rajono atvykęs ir dešimtukais besimokantis Lukas Gerbenis dalyvauja fakulteto studentų sąjungos atstovybės veikloje, įvairiuose informacinių technologijų kompetencijos kėlimo konkursuose, prisideda prie universiteto studijų modulių tobulinimo.

„Intermedix Lietuva“ direktorius Lukas  Jankauskas (kairėje) ir Informatikos fakulteto  dekanas Eduardas Bareiša
„Intermedix Lietuva“ direktorius Lukas
Jankauskas (kairėje) ir Informatikos fakulteto
dekanas Eduardas Bareiša

Magistrantas Karolis Ryselis labiausiai domisi virtualia tikrove ir jos pritaikymo galimybėmis tiek kasdienėje veikloje, tiek versle ir už tai yra pelnęs ne vieną apdovanojimą. Vaikinas rašo mokslinius straipsnius, išbando savo sukurtą virtualų jogos trenerį „Yogamin“. Šarūnas Šereika spėja ne tik mokytis, bet ir dirbti KTU Realaus laiko sistemų centre. Čia jis kuria realaus laiko technologijomis paremtus produktus, skirtus verslui, remdamasis giliomis ne tik informacinių technologijų, bet ir finansų, biomedicinos, chemijos bei teisės žiniomis. Simonas Baltulionis yra ne vieno programavimo konkurso nugalėtojas ir finalininkas. Vaikinas sakė, kad dalį šios stipendijos atiduos tiems, kuriem šiandien reikia pagalbos – vaikų arba senelių namams. Jo teigimu, svarbu ne tik imti, bet ir duoti.

Inovatyvaus verslo principais veikianti bendrovė „Intermedix Lietuva“, teikianti sveikatos apsaugos sistemai paslaugas, tokias kaip pajamų ciklo valdymas, ir technologinius sprendimus gelbėjimo operacijoms stichinių nelaimių atveju visame pasaulyje, nuolat investuoja į šalies aukštąjį mokslą. Kaune neseniai antrąjį biurą atidariusi bendrovė šiuo metu turi apie 600 darbuotojų ir vien šiais metais planuoja savo komandą padidinti iki 750 žmonių.

KTU studentai – „Intermedix Lietuva“ stipendijų laureatai
KTU studentai – „Intermedix Lietuva“ stipendijų laureatai

Parengta pagal Kauno technologijos universiteto Rinkodaros ir komunikacijos departamento Viešosios komunikacijos skyriaus pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.