„Intel“ žengia žingsnius, leisiančius užsitikrinti vietą rinkoje pokompiuteriniame pasaulyje

„Intel“ paskelbė, kad atleidžia beveik 11 procentų darbuotojų (tai maždaug 12 tūkstančių darbo vietų), siekdama prisitaikyti prie smunkančios asmeninių kompiuterių rinkos ir spartaus naujų technologijų augimo.

Šis „Intel“ masinis atleidimas ir vidinės struktūros keitimas atspindi vykstančius greitus pokyčius technologijų sektoriuje ir korporacijos siekį išlikti lyderės pozicijose pokompiuteriniame pasaulyje.

Lustų gamybos milžinė paskelbė, kad ji siekia pagreitinti vidinę evoliuciją ir pereiti nuo įmonės, gaminančios kompiuterius ir serverius, prie gaminančios įrangą debesijos technologijoms ir daiktų internetui.

intel

Ši kryptis jau tapo viena pagrindinių Silicio slėnyje, ir „Intel“, ilgus metus dominavusi asmeninių kompiuterių sektoriuje ir buvusi pagrindiniu „Microsoft“ partneriu, negali atsilikti.

„Šios abi kompanijos dabar stengiamasi prisitaikyti prie naujos realybės, kurioje šaldytuvai ir kita namų technika, automobiliai ir šviesoforai ir dar daugelis daiktų bendraus tarpusavyje internetu, „ teigia Rodžeris Kėjus, įmonės „Endpoint Technologies Associates“ analitikas.

 

Kitas analitikas, Patrikas Morhedas iš „Moor Insights & Strategy“ paantrina: „Intel“ sustorėjo, sulėtėjo, ir buvo laiminga, kaip ir daugelis didžiųjų kompiuterių pramonės įmonių, tačiau pagaliau pripažino būtinybę pereiti prie mobiliųjų prietaisų ir daiktų interneto. Tačiau tai rizikingas žingsnis, nes tai reikš, kad reiks sukurti naujoviškus procesorius, o tai ne tas pats, kad tobulinti dabartinius. Be to, „Intel“ turi ir paskubėti, nes kai kurie jų konkurentai jau turi kelių metų įdirbį“.

 

Tačiau panašu, kad kito kelio nėra – „Intel“ sprendimas atitinka tai, kur link juda visas kompiuterinių technologijų sektorius – kompiuterio ir interneto modelis užleidžia vietą išmaniųjų telefonų ir jų programėlių bei kitų išmaniųjų įrenginių bei debesijos modeliui.

„Intel“ vadovas Brianas Krzanichas taip pat teigia, kad įmonei atėjo laikas rasti naują kryptį.

Pastarieji tyrimai rodo nemažą asmeninių kompiuterių rinkos mažėjimą: jų pardavimai krenta šeštą ketvirtį iš eilės, ir jau sumažėjo iki 2007 metų lygio.

 

Rinkos tyrimų bendrovės „Gartner“ duomenimis, šių metų pirmą ketvirtį asmeninių kompiuterių pardavimai pasaulinėse rinkose mažėjo 9,6%, o kitos įmonės, IDC duomenimis – net 11,5%.

 

Tai žymi korekcija, veikianti “Intel“ finansinius rezultatus, ir nors buvo vilčių, kad kompiuterių rinka atsigaus, jos vis mažėja.

 

„Intel“ vis dar išlieka pelninga įmone – jos pelnas pirmą 2016 metų ketvirtį siekė 2 milijardus dolerių, o pajamos – 13,7 milijardų, tačiau didžioji pajamų dalis – net trys ketvirčiai, ateina iš lustų kompiuteriams ir serveriams gamybos, ir tik 9% – iš debesijos technologijų.

 

Pokyčiai įmonėje rodo, kad „Intel“ supranta grėsmę, ir, nors procesoriai dar bus reikalingi ilgus metus, imasi priemonių užtikrinti, kad verslas išliks konkurencingas ir ilgalaikėje perspektyvoje.

 

Intel gambit aims for position in post-PC world

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.