Užrašas „Pagaminta Lietuvoje“ tampa kokybės ženklu Japonijoje

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, su oficialiu vizitu lankydamasi Japonijoje, atidarė tradicinę Lietuvos įmonių produkcijos parodą Lietuvos Respublikos ambasadoje Tokijuje. Pasak parlamento vadovės, penktą kartą organizuojama paroda rodo stabilius ir vis labiau intensyvėjančius Lietuvos ir Japonijos ekonominius ryšius.„Mums nepaprastai džiugu, kad ir japonai vis dažniau atranda prekių, ant kurių užrašyta „Pagaminta Lietuvoje“. Stebime tendenciją, kad vis daugiau lietuviškų įmonių į Japoniją eksportuoja savo produkciją: nuo maisto pramonės gaminių iki medicinos aparatų ir mokslinių įrenginių“, – sveikindama susirinkusiuosius kalbėjo Seimo Pirmininkė L. Graužinienė, kviesdama susipažinti su lietuviškos tekstilės gaminiais, pasigrožėti Baltijos auksu vadinamo gintaro dirbiniais, pamatyti unikalius Lietuvos dizainerių darbus.

 

„Kviečiu atrasti Lietuvą – šalį, kuri labai vertina Japoniją ir didžiuojasi draugyste su ja“, – pabrėžė parlamento vadovė. Ji išreiškė viltį, kad parodoje prasidėjusi Japonijos verslininkų pažintis su Lietuva atvers naujų horizontų ir įžiebs norą artimiau pažinti Lietuvą, kuri, pasak politikės, garsėja „savo didinga praeitimi, unikalia kalba, nepaprasto grožio gamta, kūrybingais ir draugiškais žmonėmis, svariu ekonominiu, moksliniu bei kultūriniu potencialu“.

 

Seimo Pirmininkė L. Graužinienė padėkojo Lietuvos ambasados kolektyvui ir Lietuvos ambasadoriui Japonijoje Egidijui Meilūnui už Lietuvos ir Japonijos santykių plėtrą, taip pat entuziastams iš Japonijos ir Lietuvos mainų centro, reikšmingai prisidedantiems prie ekonominių ryšių stiprinimo. Lietuvos siūlomą verslo potencialą ir dvišalio bendradarbiavimo galimybes Seimo Pirmininkė L. Graužinienė taip pat aptarė susitikusi su Japonijos ūkio, prekybos ir pramonės ministru Josuke Takagi.

Vasario 28 – kovo 5 dienomis įvykęs Seimo Pirmininkės vadovaujamos delegacijos oficialus vizitas Japonijoje buvo surengtas minint Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių atkūrimo 25-ąsias metines.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.