Įkurtas naujas Lietuvos mokslininkų sąjungos skyrius

Kovo 24 d. Mykolo Romerio universitete įvykusiame „Mokslo Lietuvos“ laikraščio redakcinės kolegijos atstovų susitikime su skaitytojais nutarta įkurti naują LMS – Mykolo Romerio universiteto mokslininkų skyrių. Susitikime aktyviai dalyvavę šio universiteto mokslininkai – prof. habil. dr. Ona G. Rakauskienė, prof. dr. Alvydas Baležentis, doc. Raimundas Dužinskas, doc. dr. Povilas Aleksandravičius ir kiti – akcentavo mokslininkų vaidmens, kuriant valstybės strategiją, stiprinimo problemą. Buvo pabrėžta, kad sprendžiant tokius aktualius klausimus, kaip universitetų ir mokslo centrų tinklo pertvarka, labiau girdimas administracinių institucijų atstovų, o ne pačių mokslininkų balsas. Labai skaudžias pasekmes valstybei sukėlė masinės emigracijos pasekmės: žmogiškųjų išteklių praradimas jau netolimoje ateityje gali labai skaudžiai atsiliepti ūkio raidai. Planavimo ir valdymo institucijos tik konstatuoja demografinius pokyčius, nesiimdamos jokių priemonių regionų ūkinei veiklai skatinti.

 

Išsprendęs organizacinius klausimus, naujasis sąjungos skyrius pradeda ruoštis LMS suvažiavimui. Mokslininkų sąjungos taryba teiks skyriui metodinę paramą. „Mokslo Lietuvos“ redakcinė kolegija kviečia naujojo skyriaus narius rašyti apie universitete plėtojamus mokslinius tyrimus, renginius, knygas, ypač apie asmenybes ir jų veiklą, inicijuoti Lietuvos akademinės bendruomenės diskusijas.

Balandžio 20 d. įvykusiame LMS pirmininko dr. Vyginto Gončio ir „Mokslo Lietuvos“ vyriausiojo redaktoriaus prof. dr. Jono Jasaičio susitikime su Mykolo Romerio universiteto rektoriumi doc. dr. Algirdu Monkevičiumi aptartos akademinės visuomenės vaidmens stiprinimo ir aktualiausių socialinių tyrimų plėtros perspektyvos. MRU rektorius akcentavo, kad efektyviausia priemonė, padedanti tobulinti mokslo ir studijų sistemas, yra tyrėjų tarpuniversitetinių tinklų plėtra, užtikrinanti kompleksinį sudėtingų ekonominių ir socialinių problemų nagrinėjimą ir efektyvių sprendimų paiešką. „Mokslo Lietuvos“ informacija

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.