Kauno technologijos universitetas įsigijo ISM Ekonomikos ir vadybos universiteto kontrolinį akcijų paketą

Kauno technologijos universitetas 2016 m. kovo 31 d. užbaigė ISM Ekonomikos ir vadybos universiteto kontrolinio akcijų paketo įsigijimo sandorį ir perėmė beveik 79 proc. akcijų kontrolę. Abu universitetai ir toliau savarankiškai vykdys savo veiklą. Studentai įgis tos aukštosios mokyklos, kurioje studijuoja, diplomus. Akcijų įsigijimo sutartis buvo pasirašyta 2015 m. gruodžio pabaigoje.

Šių metų kovo 15 d. Konkurencijos taryba priėmė nutarimą, kuriuo leido KTU įsigyti kontrolinį ISM akcijų paketą. Į sėkmingai ir pelningai veikiančio ISM, kuris, auditorių vertinimu, yra „sveika“ organizacija, akcijas KTU investavo beveik 3,5 mln. eurų nuosavų lėšų.

Tikimasi, kad tarptautinį pripažinimą pelniusių lyderiaujančių universitetų partnerystė padės išnaudoti abiejų aukštųjų mokyklų potencialą bei stipriąsias puses ir dar labiau garsinti jų vardus, kuriant tarpdalykines rinkos poreikius atliepiančias studijų programas, pritraukiant gabius Lietuvos ir užsienio studentus, dėstytojus, tyrėjus. Valstybinių ir privačių aukštųjų mokyklų bendradarbiavimas įvairiomis formomis – įprastas reiškinys Europoje ir JAV, siekiant kelti studijų ir mokslo kokybę, telkti pajėgas bendriems projektams, atverti naujas tyrimų ir studijų galimybes.

 

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą 1999 m. įsteigė didžiausia Norvegijos ir antra pagal dydį Europos verslo mokykla „BI Norwegian Business School“. ISM vertinamas kaip viena geriausių Baltijos šalyse verslo ir vadybos mokyklų, pelniusi tarptautinį pripažinimą.

Parengta pagal KTU Viešosios komunikacijos skyriaus pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.