Naujai įsteigta Lietuvos robotikos asociacija vyksta į pirmąją verslo misiją Danijoje

Mažiau nei prieš mėnesį įsteigta Lietuvos robotikos asociacija iškart ėmėsi darbų – jau rytoj vyksta į pirmąją verslo misiją Danijoje. Gegužės 5 d. penkių Lietuvos įmonių – UAB „Blue Ocean Robotics“, UAB „Robotex“, UAB „Rubedo sistemos“, UAB „Elinta“, UAB „Precizika Metal“ – įsteigtos asociacijos pirmininkas Thomas Solupajev-Ronlev teigia, jog dabartinis šios misijos tikslas – parodyti, kad Lietuva yra Europos robotikos žemėlapyje.

robotikos_asociacija_logo„Pirmu savo darbu nusprendėme prisistatyti Europai ir parodyti, kad Lietuva yra Europos robotikos žemėlapyje. Todėl vykstame į vieną didžiausių Europos renginių – Robo Business Europe, kuris vyks Odense mieste, Danijoje birželio 1-3 d. Jau esame suplanavę eilę atskirų susitikimų su svarbiausiais sektoriaus atstovais“, – teigia asociacijos pirmininkas Thomas Solupajev-Ronlev.

Orientuosis į tarptautinę Lietuvoje kuriamų robotikos sprendimų plėtrą

Nors Lietuvoje šiuo metu nedažnai diskutuojama apie robotus, bet naujai įkurta asociacija tiki, kad Lietuva šioje srityje gali stoti į bendrą gretą su kitomis išsivysčiusiomis vakarų valstybėmis.

„Robo Business Europe pasirinkome neatsitiktinai – tai yra pasaulinio lygio robotikos konferencija skirta verslui, jo veiklos procesų efektyvinimui, naujų verslo nišų paieškai. Mes nesiruošiame pasyviai laukti, kol šios globalios tendencijos pasieks Lietuvą, todėl vykstame pakovoti dėl savo indėlio į ketvirtąją pramonės revoliuciją“, – ambicijų neslepia UAB „Rubedo sistemos“ bendrasavininkis Linas Vaitulevičius.

Justinas Katkus, UAB „Blue Ocean Robotics“ vadovas mano, kad tie iššūkiai, kuriuos šiandien stebime tradicinėje pramonėje yra tik ilgo kelio pradžia. Būtent dabar yra tinkamas metas atskleisti Lietuvos pranašumus pasauliui.

„Europos pramonė pamažu susiduria su vis daugiau iššūkių: kvalifikuotos darbo jėgos trūkumas, stiprėjanti konkurencija su Azijos šalimis, darbas sveikatai pavojingose srityse. Šių problemų sprendimo receptas bus naujos robotinės sistemos. Krentant robotų ir jų komponentų kainoms greitai pamatysime robotus įvairiose sferose: sveikatos priežiūra, socialinė rūpyba, švietimas. Lietuvos robotikos startuoliai jau mokosi kurti technologijas ir produktus, kurie padarys mūsų kasdienį gyvenimą patogesniu ir geresniu“, – teigia jis.

Skatins Lietuvos tradicinės pramonės robotizaciją

Asociacijos direktorius Edgaras Leichteris teigia, jog organizacija, nors ir stipriai orientuodamasi į tarptautinę rinką, nepamirš ir Lietuvos įmonių. „Rudenį pradėsime veiklas orientuotas ir į Lietuvą. Lietuva turi mažus, bet labai pažangius aukštųjų technologijų sektorius – biotechnologijos, lazeriai – tačiau juose kuriami sprendimai sunkiai pritaikomi Lietuvoje. Tuo tarpu masinis robotikos sprendimų taikymas tradicinės pramonės įmonėse, gali leisti įgyvendinti seną Lietuvos politikų svajonę – modernizuoti Lietuvos pramonę, pakeisti ūkio struktūrą ir turėti  daugiau kokybiškų ir tarptautiniu mastu pripažįstamų inovatyvių produktų“, – teigia E. Leichteris.

UAB „Robotex“ direktorius Vytautas Kazlauskas pastebi, jog laukia nelengvas darbas. Anot jo, įmones nelengva įtikinti investuoti į pirmąjį robotinį sprendimą, nes pramoninių robotų diegimas dar nėra laikoma įprasta praktika Lietuvoje. Įsidiegusios įmonės pamato, kad tai leidžia taupyti proceso kaštus ir aukštesnė proceso kokybė duoda akivaizdžią naudą. Įmonė perima iniciatyvą ir pati pradeda aktyviai ieškoti tolimesnių robotizavimo galimybių, vertina kuriuose procesuose pramoniniai robotai sukurs daugiausia pridėtinės vertės įmonei.

Papildoma informacija

Lietuvos robotikos asociacija yra naujai įsteigta savanoriška ir nepriklausoma verslo asociacija, vienijanti robotikos srityje veikiančias įmones. Daugiau informacijos: http://www.ltrobotics.eu.

Robo Business Europe yra vienas iš didžiausių renginių Europoje orientuotų į robotikos pramonę. Daugiau informacijos: http://www.robobusiness.eu/rb/robobusiness-europe-2016/.

Asmuo kontaktams:

Lietuvos robotikos asociacijos
Direktorius Edgaras Leichteris
+370 698 044 99, edgaras@ltrobotics.eu

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.