Nauji lituanistinių tyrimų ir sklaidos projektai

Lietuvos mokslo taryba paskelbė antrąjį Valstybinės lituanistinių tyrimų ir sklaidos 2016–2024 m. programos kvietimą teikti paraiškas. Vyksta keturi paraiškų konkursai: du mokslo ir du sklaidos projektams vykdyti. Vienas jų rengiamas pirmą kartą ir skirtas trumpalaikiams moksliniams tyrimams, finansuojat tyrėjų išvykas, stažuotes, darbą archyvuose užsienio šalyse.

LMT_logoRengiant kvietimą buvo atsižvelgta į pirmajam konkursui teiktų projektų trukmę, lėšų 2016–2018 m. poreikį. Programos rezultatų siekiama nuosekliai, kiekvienais metais skelbiant konkursus ir finansuojant tuos mokslo ir sklaidos projektus, kurie geriausiai atitinka jos kiekybinius ir kokybinius rodiklius. Pirmajame paraiškų konkurse nepaskirstyti 0,5 mln. eurų bus panaudoti antrajame, numatant naujiems lituanistikos plėtros projektams skirti iki 2 mln. eurų.

 

2015 m. lapkričio mėnesį skelbtam pirmajam programos konkursui pateikta 220 paraiškų. Iš jų Lietuvos mokslo taryba atrinko 79 projektus, kuriems skirta 3,5 mln. eurų. Trečiasis kvietimas šiais metais būtų skelbiamas tik lituanistinių darbų leidybai ir mokslo renginiams 2017 m. ir tik likus nepaskirstytų lėšų.

 

Valstybinės lituanistinių tyrimų ir sklaidos 2016–2024 m. programa skirta koordinuoti ir integruoti svarbiausius lituanistinius mokslinius tyrimus ir jų sklaidą Lietuvoje bei užsienyje, įgyvendinti lituanistinių mokslinių tyrimų prioritetą, stiprinti lituanistinių tyrimų indėlį į Lietuvos valstybės humanistikos plėtrą ir taip suteikti mokslinį pagrindą Lietuvos pilietinės ir kultūrinės savimonės ugdymui bei lituanistinio paveldo saugojimui.

Daugiau informacijos teikia Mokslo programų skyriaus vedėja Vaiva Priudokienė e. p. vaiva.priudokiene@lmt.lt, tel. (8 5) 261 8532.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.