Dirbtinis intelektas sukūrė pirmąją melodiją

Šio įvykio prezentacija įvyko festivalyje „Moogfest“, kur „Google“ pasidalino pirmaisiais dirbtinio intelekto projekto „Magenta“ rezultatais.  Šio projekto tokslas – nustatyti, ar dirbtinis intelektas (DI) gebėtų sukurti muziką ir tapyti paveikslus.

Buvo pagrota dirbtinio intelekto 90 sukurta sekundžių trukmės melodija, pagal užduotą pradinę  4 natų seką . Ji sugrota pianinu, o būgnai ir aranžuotė pridėti vėliau, kad  garsas būtų labiau išraiškingas.

 

https://youtu.be/6ZLB2-_0Hxw

 

„Magenta“ projekte naudojamas „Google“ dirbtinio intelekto programinė įranga (dar vadinama varikliu, angl. engine)  „TensorFlow“. Ir nors tai gali skambėti šiek tiek keistai, tačiau „Google“ nusprendė šią sudėtingą programinę įrangą paversti atvirojo kodo. Įmonės teigimu, tokiu žingsniu tikimasi, kad dirbtinio intelekto technologijos ims augti daug greičiau ir paplis plačiau, nei jei „Google“ kurtų jį viena ir laikytų paslaptyje nuo kitų šios srities kūrėjų.

https://youtu.be/0iNhCGbgYUc

„Moksliniai tyrimai dirbtinio intelekto srityje vyksta visame pasaulyje ir sparčiai auga, bet jiems labai trūksta standartinių įrankių. Pasidalindami „TensorFlow“ mes manome, kad tai yra vienas geriausių mašininio mokymosi įrankių, ir tikimės sukurti atvirą standartą, padėsiantį efektyviai keistis mokslinių tyrimų idėjomis ir rezultatais, bei pradėti kurti gaminius, kuriuose būtų integruotas dirbtinis intelektas“, teigia „Google“, pridurdama, kad nuolat dalinsis „TensorFlow“ diegimo patirtimi ir mokslinėmis  publikacijomis.

https://youtu.be/oZikw5k_2FM

 

TensorFlow

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.