Konferencija apie užmiesčio teritorijų raidą

Aleksandro Stulginskio universitete didžiulį susidomėjimą sukėlė konferencija „Gyvybingas kaimas – galimybė XXI amžiaus Lietuvai“, į kurią atvyko Europos Parlamento Žaliųjų / Europos laisvojo aljanso grupės bendrapirmininkė Rebecca Harms, Europos Parlamento narys Bronis Ropė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas Bronius Markauskas ir kiti, daug metų agrarinio sektoriaus problemomis besidomintys specialistai.

Rebecca Harms (antra iš kairės) tarp konferencijos dalyvių. Trečias iš dešinės - Lietuvai atstovaujantis Europos Parlamento narys Bronis Ropė. J. Jasaičio nuotr.
Rebecca Harms (antra iš kairės) tarp
konferencijos dalyvių. Trečias iš dešinės –
Lietuvai atstovaujantis Europos Parlamento
narys Bronis Ropė. J. Jasaičio nuotr.

Konferencijoje taip pat dalyvavo Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius prof. Antanas Maziliauskas, Agronomijos fakulteto dekanas dr. Viktoras Pranckietis ir kiti kaimo raidos tyrėjai, ūkininkų organizacijų atstovai.

 

Gausus konferencijos dalyvių skaičius liudijo apie susidomėjimą ne tik klimato kaitos ir agrarinio sektoriaus aktualijomis, bet ir emigracijos, darnios užmiesčio teritorijų raidos ir visuomenės sveikatos temomis. Tiek kalbėjusieji konferencijoje, tiek dalyvavusieji spontaniškai kilusiose diskusijose akcentavo, kad darnios atokių regionų raidos problemų neįmanoma išspręsti tik agrarinio sektoriaus jėgomis. Tai galima padaryti, tik parengus ilgalaikę skirtingo urbanizacijos lygio vietovių raidos strategiją, numačius užmiesčio teritorijų industrializacijos programą, pasitelkus šiuolaikinės miesto ir kaimo partnerystės priemones.

Jonas Jasaitis

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.