NASA pasiūlė pažaisti

NASA sukūrė programėlę išmaniesiems telefonams, pavadintą „Mars Rover“, kuria galima valdyti marsaeigį. Žaidimas išleistas ketvirtųjų marsaeigio „Curiosity“ nuleidimo raudonojoje planetoje metinių proga – tai įvyko 2012 metų rugpjūčio 6 dieną.

Žaidimo tikslas – surinkti kuo daugiau taškų, tačiau nesulaužyti marsaeigio, jam važiuojant per duobes ir įveikiant kitas Marso paviršiaus kliūtis.

Marsaeigis turi ir vandens, kurio gali būti po planetos paviršiumi, paieškos radarą – aptikus vandens, gaunama papildomų taškų. Beje, tokį radarą iš tiesų turės naujas NASA marseigis, kurį į Marsą planuojama nuskraidinti 2020 metais.

Pasak kūrėjų, programa skatins žaidėjų susidomėjimą kosmoso tyrimais, taip pat technologijomis, inžinerija ir matematika.

Marsaeigis „Curiosity“. Iliustracija NASA.
Marsaeigis „Curiosity“. Iliustracija NASA.

„Curiousity“ (angl. smalsuolis) yra ketvirtasis NASA marsaiegis, tyrinėjęs Marso paviršių.  Prieš tai Marsą tyrė marsaeigiai „Sojourner“, „Spirit“ ir „Opportunity“. „Curiousity“ – gerokai tobulesnė mašina, lyginant su ankstesnėmis; iš esmės tai mobili cheminių ir optinių tyrimų laboratorija, skirta ištirti Marso grunto ir atmosferos komponentų sudėtį.

Programėlę galima atsisųsti iš čia: https://www.gameeapp.com/game/0Moq0ctcY

 

Daugiau:

Marsaeigio „Curiosity“ misija. Ką naujo sužinojome apie Marsą?

Augalai, išauginti grunte, panašiame į Marso, pasirodė tinkami maistui

Degalų prie Mėnulio papildymas gali gerokai palengvinti pilotuojamas misijas į Marsą

Laužo stereotipus: IT studijuojanti lietuvė kraunasi lagaminus į NASA!

NASA siūlo Venerą tirti dirižabliais

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.