Atsakingi tyrimai reikalauja dialogo su piliečiais

Daugiau nei tūkstantis piliečių ir kitų veikėjų šį mėnesį dalyvaus plataus masto konsultacijose, siekiant atnaujinti Europos tyrimų programą „Horizontas 2020“ ir priartinti ją prie piliečių.

Piliečiai, suinteresuotų šalių atstovai, ekspertai ir politikos formuotojai visoje Europoje, taip pat ir Lietuvoje, dalyvaus konsultacijose, kad tyrimų ir inovacijų darbotvarkė būtų aktualesnė visuomenei. Per mėnesį Europoje įvyks po 30 internetinių ir gyvai vykstančių konsultacijų. Lietuvoje nacionalinė piliečių konsultacija vyks rugsėjo 24 d.

horizon2020Šiuo metu Lietuvoje vykstančioje internetinėje konsultacijoje galima dalyvauti iki spalio 3 d. Norintys išsakyti savo nuomonę, tai gali padaryti internetinės konsultacijos metu, paspaudus šią nuorodą: http://consultation.cimulact.eu/Default.aspx?country=LI.

Atsižvelgiant į išsakytą piliečių nuomonę Europos komisija atnaujins tyrimų darbotvarkę ir finansuos piliečiams aktualius tyrimus. Konsultacijos yra dalis tarptautinio CIMULACT projekto veiklų, kurio tikslas įtraukti piliečius į  ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ peržiūrą. Programos „Horizontas 2020“ tikslas – užtikrinti, kad Europa turėtų pasaulinio lygio mokslą ir technologijas, kurios skatintų ekonominį augimą.

 

Atotrūkio tarp mokslo ir visuomenės mažinimas

arminas_varanauskas
Arminas Varanauskas

Pirmame CIMULACT projekto etape piliečiai kūrė vizijas, kur išreiškė savo poreikius ir ateityje matomus iššūkius. Šių vizijų pagrindu  piliečių, suinteresuotų šalių, ekspertų pagalba buvo sukurtos tyrimų programos.

„Dabar mes kviečiame įvairias suinteresuotas grupes ir piliečius dar labiau jas patobulinti, kad šios programos tikrai atitiktų jų poreikius ir lūkesčius“, − teigia Lars Klüver, Danijos technologijų fondo valdybos direktorius, viso projekto koordinatorius.

Projektą Lietuvoje įgyvendina asociacija „Žinių ekonomikos forumas“.

Daugiau informacijos: http://www.cimulact.eu/.

Asmuo kontaktams:

Asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ direktorius  Arminas Varanauskas, arminas@zef.lt, 86 18 00 519.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.