Švietimo ir mokslo ministerijos pranešimas

Geriausiems studentams – vardinės prezidentų stipendijos

Rugsėjo 6 d. Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė įteikė vardines Lietuvos Respublikos prezidentų stipendijas geriausiems Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams. Kazio Griniaus, Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko stipendijos šiais mokslo metais už puikius akademinius pasiekimus atiteko dvidešimt septyniems universitetų ir kolegijų studentams. Gabiausiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet skiriama iki trisdešimt vardinių stipendijų – po penkias kiekvienai iš šešių studijų sričių. Technologijos mokslų studentams skiriamos Jono Žemaičio, socialinių mokslų – Algirdo Brazausko, biomedicinos mokslų – Kazio Griniaus, fizinių mokslų – Aleksandro Stulginskio, humanitarinių mokslų ir meno studijų atstovams atitenka Antano Smetonos vardo stipendijos.

 

Lietuvos mokslų akademija, atlikusi pretendentų atranką, pasiūlė vardines prezidentų stipendijas skirti 27 studentams, pasižymėjusiems puikiais akademiniais rezultatais bei aktyvia moksline veikla. Iš universitetų studentams šiemet paskirtų 22-ų stipendijų net šešias laimėjo Kauno technologijos universiteto studentai, keturias gavo Vilniaus universiteto studentai, trys iškeliavo į Aleksandro Stulginskio universitetą, po dvi – į Lietuvos sveikatos mokslų, Vytauto Didžiojo ir Klaipėdos universitetus. Po vieną stipendiją atiteko studentams iš Lietuvos edukologijos universiteto bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Vilniaus dailės akademijos. Iš penkių  kolegijoms skiriamų stipendijų keturias pelnė Vilniaus kolegijos studentai, viena teko Šiaulių valstybinei kolegijai.

 

Prezidentų stipendijos skiriamos vieneriems studijų metams už gerus akademinius pasiekimus ir aktyvią mokslinę veiklą. Kandidatai stipendijoms atrenkami atsižvelgiant į mokymosi rezultatus, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt. Prezidentų vardines stipendijas siekiant pagerbti Lietuvos Respublikos prezidentus ir paskatinti geriausius Lietuvos studentus Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1995 metais. Parengta pagal Švietimo ir mokslo ministerijos Komunikacijos skyriaus pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.