Tarptautinė konferencija apie savivaldos tobulinimą

Kviečiame mokslininkus ir praktikus 2016 m. spalio 13–15 d. dalyvauti 5-ojoje tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Geras valdymas vietos savivaldoje: sąveikaujančio valdymo plėtros galimybės ir iššūkiai“. Konferenciją organizuoja Šiaulių universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto Viešojo administravimo katedra.

Kintanti visuomenė ir reikalavimai viešajam administravimui, didėjantys socialiniai poreikiai ir riboti viešųjų institucijų pajėgumai juos tenkinti, visų sektorių įgalinimas dirbti kartu, siekiant socialinės gerovės, lemia didėjantį poreikį įvairių sričių tyrėjams ir ekspertams diskutuoti apie sąveikaujančio valdymo įgyvendinimo galimybes ir plėtros iššūkius. 5-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija siekia suburti Lietuvos ir užsienio mokslininkus, praktikus dialogui apie sąveikaujančio valdymo plėtrą ir raišką savivaldoje, dalintis įžvalgomis ir patirtimi. Konferencijoje šiais metais susirinks dalyviai iš 15 šalių: JAV, Jungtinės Karalystės, Italijos, Vokietijos, Suomijos, Portugalijos, Turkijos, Čekijos, Slovakijos, Slovėnijos, Kroatijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos, atstovaujantys 22 mokslo ir studijų institucijoms, ir nacionalinės bei vietos valdžios institucijų atstovai.

 

Spalio 13 d. konferencija prasidės nuo praktinės įžanginės diskusijos „Gero valdymo modelis: ką galime pakeisti?“. Šią diskusiją organizuoja Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba kartu su Šiaulių universiteto koordinuojamu tyrėjų kompetencijų tinklu (angl. Researchers’ Excellence Network, RENET). Diskusijoje bus pristatyti projekto „Lietuvos Respublikos ir Norvegijos karalystes institucijų bendradarbiavimas, perteikiant žinias ir gerąją patirtį administracinio-finansinio valdymo bei korupcijos mažinimo ir prevencijos srityje Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių institucijoms“ rezultatai. Diskusijoje galima dalyvauti ir nuotoliniu būdu. Platesnė informacija teikiama el. paštu competence.network@gmail.com

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.