Elektros elementai– iš atominių elektrinių atliekų

Bristolio universiteto (Jungtnė Karalystė) tyrėjai paskelbė sukūrę naują technologiją, kuri gali padėti išspręsti keletą svarbių problemų –  sumažinti radioaktyvių atliekų kiekius, nes šios baterijos gali būti pagamintos iš radioaktyvaus grafito, naudojamo atominių reaktorių šerdyse, ir sukurti tūkstančius metų veikiančius elektros energijos šaltinius, nors ir mažos galios, bet ypač tinkamus įvairiems kosminiams zondams.

Mokslininkų grupei iš šio universiteto pavyko pagaminti deimantą, kuris, patalpintas į silpnos radiacijos zoną, ima generuoti nedidelę elektros srovę.

Mokslininkų teigimu, radiacijos šaltinis nebūtinai turi būti išorinis, todėl tokių generatorių gamybai tiktų silpnai radioaktyvus grafitas iš uždarytų atominių elektrinių reaktorių, nes tai ta pati anglis, tik kita jos forma.

Tokios baterijos neturi jokių judančių dalių, joms nereikalingas aptarnavimas, nėra jokios emisijos. Šios technologijos išradėjai teigia, kad radioaktyvų deimantą galima būtų įdėti į kitą deimantą, taip visiškai apsisaugant nuo radiacijos – tuomet tokios baterijos tiktų ir medicininiams tikslams, pavyzdžiui, širdies stimuliatoriams.

 

https://youtu.be/b6ME88nMnYE

 

Ši inovatyvus metodas buvo pristatytas lapkričio 25-tą, kasmetinėje paskaitoje Ideas to change the world (Idėjos, kurios keičia pasaulį).

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.