Mokslo ir verslo talentų ugdymo programa

Kauno technologijos universiteto studentus šį rudenį pasitiko unikali, gabiems jaunuoliams skirta talentų ugdymo programa „GIFTed.comm“. Jaunųjų talentų laukia ne tik individualus verslo ar mokslo krypties planas, profesionalų pagalba ir paskatinimas, praktinių situacijų sprendimas, komandinis darbas, galimybė praktikuotis konkurencingiausiose Lietuvos ir tarptautinėse verslo įmonėse, bet ir didžiausia Lietuvoje 300 eurų KTU talento stipendija.

 

Pradininkai

talentu-programa-martynas-ubartas
Martynas Ubartas

„Dar iki „GIFTed.comm“ talentų ugdymo programos įkūrimo, universiteto dėstytojai atskirai dirbdavo su gabiais studentais. Jiems būdavo sudaromos sąlygos atlikti mokslinius tyrimus, naudotis universiteto laboratorijomis. Aukščiausiais balais įstojusieji ir geriausius mokslo rezultatus pasiekę studentai galėjo mokytis sustiprintų modulių, bet bendros talentų ugdymo programos nebuvo“, – sakė Studentų reikalų direktorius Martynas Ubartas. Tokio formato talentų inkubatoriaus kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose iki šiol nėra. Direktorius pažymėjo: „Esame pradininkai. KTU užsienio partneriai žiūri į mus, kaip į pavyzdį. Verslo inkubatoriai remia pradedančiuosius verslininkus. Studentams bus suteikta visa reikalinga pagalba, siekiant išnaudoti jų turimas žinias ir gebėjimus.“ Į talentų ugdymo programą studentai bus atrenkami konkurso būdu pirmojo ir antrojo semestro pradžioje.

 

Asmenybės ugdymas

Be galimybės save realizuoti studijų, mokslinėje ir verslo srityse, bus ugdomos ir studentų asmeninės savybės. Pasitikėjimas savimi ir komunikaciniai įgūdžiai yra labai svarbūs jauniesiems tyrėjams. „Talentas užauga, būdamas visuomeniškai aktyvus, gebėdamas pažinti pasaulį, mokėdamas dirbti komandoje“, – pabrėžė pašnekovas. Talentų akademijos dalyviai studijuos pagal individualų verslo arba mokslo krypties planą, kuriame turės galimybę pasirinkti „Iššūkių“ (angl. Challenge) paketo veiklą, dalyvauti konferencijose, rengti projektus, atlikti mokslinius ir kitus tyrimus. Programos mentoriai padės atpažinti ir maksimaliai išnaudoti geriausias turimas savybes bei išugdyti trūkstamus įgūdžius, mokslo ir verslumo kompetencijas.

 

Stipendijos

Minėtus iššūkius studentai galės rinktis nuo pirmo kurso antrojo semestro. Universiteto atrankos komisija išrinks ne daugiau kaip 25 studentus, iš kurių 20-iai, įstojusių aukščiausiais balais, bus skiriama 300 eurų talento stipendija. Atskiromis programos dalimis galės naudotis visi KTU studentai. Pirmakursiai, prisijungę prie „GIFTed.comm“ ir visus brandos egzaminus išlaikę 100 balų vertinimu, pirmąjį semestrą gaus 150 eurų talento stipendijas. „Pastebėjome, kad talentai gali atsiskleisti ir vėlesniuose kursuose, todėl prie talentų ugdymo bendruomenės kviečiame prisijungti bet kuriuo studijų metu“, – akcentavo M. Ubartas.

talentu-programa-gifted-comm-logotipas

„GIFTed.comm“ absolventai po 4 metų kartu su studijų baigimą patvirtinančiu KTU diplomu gaus ir atskirą programos diplomą. Studentams, nerimaujantiems dėl galimai padidėsiančio krūvio, M. Ubartas atsako, kad ši veikla nėra vien tik papildomas darbas. Tai yra ir bendrojo ugdymo dalis, kuri padės racionaliai išnaudoti studijoms skirtą laiką. Šiais metais talentų ugdymo programa orientuota į bakalauro studijas, tačiau nuo kitų metų įsitrauks ir magistrantai. Išsamesnę informaciją apie „GIFTed.comm“ galite rasti KTU e. svetainėje. Parengta pagal KTU Viešosios komunikacijos skyriaus pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.