Darbą pradėjo 2016–2020 m. kadencijos Seimas

Lapkričio 14 d. 2016–2020 m. kadencijos Seimas susirinko į pirmąjį posėdį. Parlamento darbas prasidėjo iškilminga dalimi istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje. Kaip nustatyta Seimo statute, pirmąjį po rinkimų Seimo posėdį pradėjo vyriausias pagal amžių išrinktas Seimo narys. Ši garbė atiteko Seimo nariui Juozui Imbrasui, kuris posėdžiui pirmininkaus tol, kol bus išrinktas Seimo Pirmininkas.

Kaip tvirtino posėdžio pirmininkas J. Imbrasas, suteikti įgaliojimai ir galimybė atstovauti Lietuvos gyventojams – tai įpareigojimas parodyti savo valią, įtvirtinant socialinį teisingumą ir sukuriant visus piliečius tenkinančią gyvenimo kokybę. „Taisytinų, nebaigtų darbų ir įsipareigojimų savo tautai turime nemažai. Todėl šia kryptimi ir privalome sutelkti visas mūsų pastangas. Žmonės laukia realių sprendimų ir darbų, kurie sudarytų galimybes mūsų piliečiams patiems kurti savo gerovę ir ateitį čia, savo Tėvynėje, o ne kažkur kitur. <…> Rinkėjų valia tapus Lietuvos Respublikos Seimo nariais, nepriklausomai nuo partiškumo, mūsų veik­los strategija turi būti grindžiama rinkėjų interesais. Tai ne tik politinė atsakomybė, bet ir dorovinis įpareigojimas savo darbais telkti tautą“, – pradėdamas pirmąjį Seimo posėdį sakė Seimo narys J. Imbrasas.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia  Grybauskaitė
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Sveikindama naujai išrinktą parlamentą, Respublikos Prezidentė D. Grybauskaitė pabrėžė, kad šis Seimas turi galimybių padėti pamatą kokybiškai naujam valstybės raidos etapui ir užtikrinti tinkamas sąlygas visiems Lietuvos žmonėms kurti laimingesnį gyvenimą Tėvynėje. „Esu pasirengusi bendram darbui su visais, su kiekvienu iš Jūsų, kuriems nuoširdžiai rūpi Lietuva. Linkiu sklandžios pradžios, tvirtų apsisprendimų ir susitelkimo. Kad Jūsų sėkmė taptų visų Lietuvos žmonių sėkme“, – kalbėjo šalies vadovė.

 

Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas invokacijoje akcentavo: „Tegu naujojo Seimo darbai būna paženklinti gailestingumu, rūpesčiu kiekvienu gyventoju, sąlygų sukūrimo žmonėms gyventi oriai nuo pradėjimo momento iki natūralios mirties, rūpinimusi šeimomis, padedant atsakingai reguliuoti darbuotojų ir darbdavių santykius, skatinant gyventojus mokytis ir užsiimti mokslu, užtikrinant orias gyvenimo sąlygas.“

Didžiausios Seimo frakcijos seniūnas,  Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas  Karbauskis
Didžiausios Seimo frakcijos seniūnas, Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis

Naujieji Seimo nariai tylos minute pagerbė Anapilin iškeliavusių Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų ir buvusių Seimo narių bei visų už Lietuvos Laisvę žuvusių atminimą. Seimo posėdyje Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas paskelbė Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą dėl galutinių Seimo rinkimų rezultatų ir perskaitė išrinktųjų Seimo narių sąrašą. Kaip teigė Z. Vaigauskas, Vyriausioji rinkimų komisija negavo nė vieno prašymo atsisakyti Seimo nario įgaliojimų.

Seimo narių priesaiką priėmė Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas. Seimo nariai, prisiekę būti ištikimi Lietuvos Respublikai, įgyja visas Tautos atstovo teises. Nuo šio posėdžio pradžios baigėsi anksčiau išrinktų Seimo narių įgaliojimų laikas. Parengta pagal LR Seimo Informacijos ir komunikacijos departamento pranešimus

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.