„Mokslo Lietuvos“ informacija autoriams ir komunikacijos tarnyboms

Lietuvos mokslininkų laikraštis „Mokslo Lietuva“ įsteigtas prasidėjus Atgimimui, 1989 m. vasarą. Spausdinamas du kartus per mėnesį. Laikraštis taip pat turi savo internetinę svetainę, kurios turinys atnaujinamas kasdien. Svetainėje gali būti skelbiama daug daugiau medžiagos (pvz., tekstai su spalvotomis nuotraukomis), nei telpa į dvylika laikraščio puslapių.

mokslo lietuva 1Laikraštis „Mokslo Lietuva“ (tiek popierinis, tiek jo el. versija) platinamas visuose Lietuvos universitetuose ir mokslo centruose, jį gauna beveik visos didesnės Lietuvos bibliotekos, kai kurios NVO, mokymo institucijos ir pan.

Svarbiausi laikraščio „Mokslo Lietuva“ uždaviniai: telkti akademinę bendruomenę, supažindinti plačiąją visuomenę su mokslo naujienomis, plėtoti mokslo populiarinimo veiklą, skatinti pažintinį ir pilietinį aktyvumą.

 

„Mokslo Lietuva“ spausdina akademinės bendruomenės diskusijų medžiagą, straipsnius apie mokslo renginius, rašo apie naujus leidinius, ypač apie asmenybes, kurių dėka Lietuva matoma mokslo pasaulyje, kurie prisideda prie visuomenės lavinimo. Rašyti apie asmenybes reikia ne tik tada, kai su jais amžinai atsisveikiname. Reikia rašyti ir apie kartu dirbančius kolegas… nelaukiant, kol jie bus pristatyti Nobelio premijai. Laikraščio leidėjas – Lietuvos mokslininkų sąjunga.

 

„Mokslo Lietuvos“ redakcija neturi žurnalistų, taigi nėra galimybių lankytis renginiuose ir juos aprašyti. Didžiausias redakcijos pagalbininkas – redakcinė kolegija, į kurią maloniai kviečiame ir jūsų institucijų atstovus.

Organizacijos, norinčios informuoti visuomenę apie savo veiklą (renginius, leidinius, asmenybes ir kt.), gali pateikti tekstus ir iliustracinę medžiagą (nuotraukas, schemas ir pan.) el. paštu mokslolietuva@gmail.com arba mokslaspliuslms@gmail.com. Pageidautina, kad tekstai būtų pasirašyti, t. y. turintys aiškų autorių (autorių grupę), ir su nurodytais nuotraukų autoriais arba archyviniais šaltiniais, WORD.doc ir JPG formatais.

Straipsnių autorystė visada suteikia didesnę garantiją, kad pateikta informacija yra objektyvi.  Tai labai svarbu mokslinei tematikai skirtam leidiniui. „Mokslo Lietuvos“ straipsniai yra dažnai cituojami, laikraščio medžiaga – archyvuojama.

Užsiprenumeruoti laikraščio „Mokslo Lietuva“ popierinę versiją galima tiek „Lietuvos pašto“ skyriuose, tiek internetu.

 

Malonaus dalykiško bendradarbiavimo,

Prof. dr. Jonas Jasaitis
Lietuvos mokslininkų sąjungos pirmininkas,
„Mokslo Lietuvos“ redaktorius

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.