Apdovanojimų ceremonija „M. K. Čiurlionio taurė 2017 – Šviesuoliai“.

M. K. Čiurlionio fondas pavasarį pasitinka pagerbdamas ir apdovanodamas šviesius tautos žmones, nusipelniusius žemės ūkio mokslui, sielovadai, ūkininkystei, savo prasmingais darbais kuriančius šalies gerovę. Balandžio 5 d., trečiadienį, 15.00 val. Aleksandro Stulginskio universiteto Iškilmių salėje įvyks

ciulionio fondas logoDar 2007 metais užgimusi fondo iniciatyva, šiemet skaičiuoja jau dešimtmetį. „Žemės ūkis Lietuvoje visuomet buvo svarbi ūkio šaka, mums žemė yra turtas, maitinantis ir kūną, ir sielą. Šiuo renginiu siekiame pastebėti ir įvertinti taurius žmones, atskleisti jų darbus visuomenei. Dažnai didieji darbai yra retai kam matomi ir girdimi. Kartu tai yra galimybė per meną ir kultūrą suartinti bei burti žmones.“, – teigia M. K. Čiurlionio fondo atstovai.

 

M. K. Čiurlionio fondo įsteigti apdovanojimai „M. K. Čiurlionio taurės REX“ drauge su Aleksandro Stulginskio universitetu (ASU) bus įsteigtos ASU kapelionui Rimantui Baltrušaičiui, prof. Algirdui Motuzui, doc. Vytautui Mikučiui, ūkininkui Stanislovui Antanui Jurkui.

 

Renginio svečiai pasiners į veikiančią menų sintezę. Koncertinę programą dovanos Kauno vyrų choro „Perkūnas“, vadovas doc. Romaldas Misiukevičius. Per 60 kūrybinės veiklos metų, choras koncertine programas surengė ne tik Lietuvos miestuose ir miesteliuose, bet ir Vokietijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Vengrijoje.

 

Taip pat vakaro metu bus pristatytos žymaus, neseniai šį pasaulį palikusio, Kauno menininko Romo Juškelio (1946 – 2016) fotografijos. Menininko fotografijos – vaizdais kuriamas spektaklis, kuriame atsiskleidžia paslaptingi fotografijos eksperimentai.

Renginį ves charizmatiška aktorė bei režisierė Irma Bogdanovičiūtė.

Balandžio 5 d. 15.00 val. Aleksandro Stulginskio universitetas, centriniai rūmai (Studentų g. 11, Akademija, Kauno r.)

Renignys yra nemokamas

 

1997 m. įsikūręs M. K. Čiurlionio fondas prieinamais būdais aktualizuoja iškilaus Lietuvos dailininko, kompozitoriaus, visuomenininko M. K. Čiurlionio kūrybą, skleidžia jo menines idėjas Lietuvai ir pasauliui, vykdo įvairius kultūros, meno, švietimo ir diplomatijos projektus, prieinamais būdais aktualizuoja iškilaus Lietuvos dailininko, kompozitoriaus, visuomenininko M. K. Čiurlionio kūrybą, skleidžia jo menines idėjas Lietuvai ir pasauliui.

 

Daugiau informacijos:

Aleksandra Chackevičiūtė, +370 650 32324, aleksandra@ciurlioniofondas.lt arba Laura Žemaitienė +370 655 15184, laura.zemaitiene@asu.lt

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.