Mobilioji mokslinė laboratorija pradėjo kelionę po Lietuvos mokyklas

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro mobilioji mokslinė laboratorija „MoMoLab“ balandžio 5–6 dienomis lankėsi Alytaus Putinų gimnazijoje (Šaltinių g. 1). Dviejų dienų trukmės vizito metu mokiniai kartu su mokslininkų komanda atliko fizikos, mikrobiologijos ir chemijos tiriamuosius darbus, stebėjo mokslinius eksperimentus, turėjo galimybę apsilankyti mobiliajame planetariume.

 

Mobiliosios laboratorijos vizitų į mokyklas tikslas – sudaryti sąlygas mokiniams atskleisti savo gebėjimus tyrinėti aplinką ir gamtą moksliniais metodais, kurti ir ieškoti naujų technologinių sprendimų. Išskirtinio dizaino vilkiko puspriekabėje įrengtoje klasėje – gausu mokslinės įrangos, įrengta 20 darbo vietų, o paskaitų vienu metu gali klausyti apie 30 mokinių. Šioje laboratorijoje mokiniai gali daryti fizikos, biologijos ir kitų gamtos mokslų, elektronikos, robotikos, vaizdų ir duomenų analizės tyrimus. Vizito programa parengiama pagal iš anksto mokinių pasirinktas domėjimosi sritis.

 

Planuojama, kad šį pavasarį mobilioji laboratorija aplankys daugiau nei dešimt Lietuvos mokyklų ir neformaliojo švietimo įstaigų.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.