Mokslininkų atradimai – žemės ūkiui

Balandžio 3 d. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmuose) vyks Seimo Kaimo reikalų komiteto kartu su Žemės ūkio rūmais organizuojama konferencija „Naujausi fundamentalūs Lietuvos mokslininkų atradimai ir jų taikymo galimybės šalies žemės ūkio gamyboje“. Bus aptarti naujausi fundamentalūs mokslininkų atradimai ir jų taikymo galimybės šalies žemės ūkio gamyboje.

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro atstovai numato pateikti informaciją apie fundamentalius mokslininkų atradimus. Kitų mokslo ir mokymo institucijų atstovai apžvelgs mokslo darbus, žemdirbių savivaldos atstovai ketina kalbėti apie mokslo pažangą ir jos pritaikymą žemės ūkyje, planuojama aptarti ir žemės ūkio mokslo finansavimo šaltinius bei perspektyvas.

 

Į konferenciją pakviesti dalyvauti švietimo ir mokslo ir žemės ūkio ministrai, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro, mokslo ir mokymo institucijų, žemdirbių savivaldos organizacijų atstovai ir Seimo nariai. Konferencijos pradžia – 10.30 val.

 

Europos Sąjungos bendroji žemės ūkio politika po 2020 metų – Lietuvos siekiai

 

Balandžio 5 d.  Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai, III a.) vyks diskusija „ES bendra žemės ūkio politika po 2020 metų – Lietuvos siekiai“. Renginio pradžia – 10 val. Diskusiją organizuoja Seimo Kaimo reikalų komitetas ir Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Europos informacijos biuras. Renginio tikslas – pristatyti ES bendros žemės ūkio politikos ateities perspektyvas, aptarti Lietuvos galimybes žemės ūkio politikos srityje.

Sveikinimo žodį tars Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, kalbės Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, pranešimą skaitys žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

 

Registracija į renginį vyksta  iki 2017 m. balandžio 3 d. adresu: www.lrs.lt/registracija. Registracija yra būtina. Vietų skaičius ribotas. Įėjimas į renginį pagal sąrašą su asmens dokumentu. Renginį galima tiesiogiai stebėti internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“ ir Seimo „YouTube“ paskyroje. Diskusija yra vienas iš „Europos savaitės“ 2017 m. renginių vykstančių Seime kovo–birželio mėnesiais.

 

Diskusijos programa:

 

09:30–10:00 – registracija.

10:00–10:10– Seimo Pirmininko Viktoro PRANCKIEČIO sveikinimo žodis.

10:10–10:20 – Kaimo reikalų komiteto pirmininko Andriejaus STANČIKO įžangos žodis.

10:20–10:40 – žemės ūkio ministro Broniaus MARKAUSKO pranešimas „Svarbiausi ES bendros žemės ūkio politikos derybiniai aspektai“.

10:40–12:20 – diskusija. Kviečiami pasisakyti žemdirbių asociacijų, mokslo ir valstybinių institucijų atstovai.

12:20–12:30 – Kaimo reikalų komiteto pirmininko Andriejaus STANČIKO diskusijos apibendrinimas.

 

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.