Naujas „Apple“ patentas

Korporacija „Apple“ JAV Patentų biurui pateikė paraišką, kuriame aprašomas prietaisas, kuriuo būtų galima telefoną „iPhone“ ar planšetę „iPad“ paversti beveik pilnaverčiu nešiojamu kompiuteriu.

Patento aprašyme teigiama, kad „iPhone“ būtų galima įdėti į kito prietaiso – ekrano su klaviatūra – specialią aikštelę, ir „iPhone“ taptų tokio prietaiso centriniu procesoriumi, o jo ekranas – ir kursoriaus valdymo aikštele.

apple thin

Paraiškoje teigiama, kad ekranas su klaviatūra gali turėti ir įvairius kitus nešiojamam komiuteriui būdingus komponentus – video plokštę, įvairias jungtis, tačiau procesoriaus vaidmenį atliktų „iPhone“, be abejo, būtų naudojama ir telefono operacinė sistema.

Kitu atveju ekranu taptų „iPad“, ir prie jo būtų prijungiama klaviatūra su pelės valdymo aikštele.

 

apple thin1

 

 

Kol kas neaišku, ar „Apple“ iš tiesų planuoja į rinką išleisti tokius prietaisus, nes jie sudarytų tam tikrą konkurenciją tiek pačios „Apple“ nešiojamiems kompiuteriams, tiek ir  planšetei „iPad Pro“ kuri yra pozicionuojama  kaip alternatyva nešiojamiems kompiuteriams.

Tačiau tai, kad toks patentas buvo užregistruotas, rodo, kad korporacija greičiausiai jau išmėgina panašius prietaisus savo laboratorijose.

Šis patentas buvo paskelbtas JAV Patentų ir prekių ženklų biuro svetainėje.

 

Daugiau:

Šiemet Lietuvoje patentavo daugiau išradimų

Įterptinės sistemos ir patentavimas

Geriausių kompiuterių retingas Lietuvoje: kodėl nemylime „Apple“?

Svetainė patentų teisių pardavėjams ir pirkėjams

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.