Prasideda kasmetinės „Inžinierių dienos“ Klaipėdos universitete

Renginio tipas: Inžinierių dienos
Renginio data: Pirmadienis, 2017 m. balandžio 10 d.
Renginio pradžia: 11:30
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2017 m. balandžio 28 d.
Renginio vieta: Ir kt. vietos, žiūrėti programoje.

Klaipėdos universiteto Jūrų technologijų ir gamtos mokslų fakultetas (JTGMF) pavasarį pasitinka su naujausiomis technologijomis ir inžineriniais išradimais, kviesdami į „Inžinierių dienas“ ne tik studentus, bet ir miesto gyventojus. Jau trečią kartą vyksiantis renginys šiais metais bus kaip niekad didelis ir gausus pranešimų bei paskaitų: „Inžinierių dienos“ startuos balandžio 10-ą ir tęsis iki 28-os.

„Inžinierių dienas“ pradėsime su pramoginiais elementais – balandžio 10 dieną kviesime į „3D spausdintuvų šou“, kur visi norintieji galės susipažinti su 3D spausdintuvais, juos išbandyti. Be to, parengsime vaizdo klipų programą apie šį išradimą, turėsime tokį specifinį kino teatro seansą“, – pasakojo JTGMF prodekanė doc. dr. Tatjana Paulauskienė.

„Inžinierių dienų“ organizatoriai džiaugiasi, kad į KU atvyks profesorius Antti Salminenas iš Suomijos. „Susirinkusiesiems jis papasakos apie pasaulyje plačiai paplitusią metalinių detalių gamybą, tai nauja ir dar savo pramonės segmentų ieškanti sritis. A. Salminenas yra pasaulyje žinomos laboratorijos „Laser Processing – LUT Laser“ vadovas. Renginio metu jis supažindins su metalo gaminių 3D spausdinimo galimybėmis, dabartinėmis technologijomis ir galimomis perspektyvomis“, – pasakoja JTGMF plėtros koordinatorė Lina Janušienė.

 

Studentai bus supažindinti su praktikos ir stažuočių galimybėmis Lietuvoje bei užsienyje. Renginyje dalyvaus kompanijos „Phillip Morris“ atstovai, kurie pristatys organizuojamą vasaros stažuotę. Iniciatyvos „Patirties partneriai“ koordinatorė Inga Anulytė pristatys studentų ir universitetų darbuotojų mokymosi galimybes, bendradarbiaujant verslui, tarptautinėms organizacijoms ir universitetams.

„Balandžio 12-oji dedikuota elektrotransportui. Tą dieną JTGMF kieme sulauksime elektra varomo autobuso ir automobiliukų, angliškai vadinamų swing car. Visi norintieji galės praktiškai išbandyti ir pasivažinėti su elektra varomais automobiliais“, – apie „Inžinierių dienų“ programą pasakojo T. Paulauskienė.

 

Organizatoriai išskyrė balandžio 13-ąją, SGD kompetencijų dieną. Klaipėdos mokslo ir technologijų parko komunikacijų vadovas pristatys Klaipėdos mokslo ir technologijų parko koordinuojamą tarptautinį „Interreg Baltic Sea Region“ projektą „Go LNG“, kuris skirtas suskystintų gamtinių dujų (SGD) infrastruktūros plėtrai Baltijos jūros šalyse, švaresnei laivybai ir sausumos transportui. „Klaipėdos naftos“ atstovas pristatys „Blue Baltics“ projektą, skirtą SGD infrastruktūros įrengimui ir plėtrai.

JTGMF prodekanė T. Paulauskienė pastebėjo, kad tokie renginiai supažindina visuomenę su technologijomis, naujausiais išradimais, skatina šiomis sritimis domėtis, renkantis inžinerines studijas. „Praėjusiais metais „Inžinierių dienos“ buvo kuklesnės, šiais metais esame atviresni ir kviečiame visus norinčiuosius į renginius, kurie tęsis kone visą mėnesį“.

17813821 10209284752942091 1500686553 n

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.