Lietuvos mokslininkų sąjungoje

Išvyka į Materialiojo paveldo ir senovinės technikos muziejų. Lietuvos mokslininkų sąjungos taryba praneša, kad gegužės 27 d. rengiama išvyka į Smalininkuose (Jurbarko r.) doc. dr. Justino Stonio įkurtą Materialiojo paveldo muziejų. Vykstame nuosavais automobiliais. Pakeliui aplankysime Raudonės ir Gelgaudų pilis (Jurbarko r.). Pageidaujančius dalyvauti išvykoje prašome registruotis „Mokslo Lietuvos“ el. paštu mokslolietuva@gmail.com. Užsiregistravusiems bus pateikta išsami informacija.

Stonys8
Nemune rastų inkarų rinkinys. Justino Stonio archyvo nuotr.

 

Naujųjų skyrių veikla. Lietuvos mokslininkų sąjungos klubas „Laisvieji“ gegužės 16 d. LMS būstinėje (J. Basanavičiaus 6, Vilnius) surengė pirmąjį seminarą „Transhumanizmas – XXI amžiaus paradigma“. Netrukus pranešime apie kitus planuojamus renginius.

 

Skyriaus „Kita Lietuva“ narių susirinkimas numatytas gegužės 24 d., 16 val. Darbotvarkėje: skyriaus  organizacinės veiklos aptarimas, naujų narių priėmimas, diskusija aktualiais klausimais:

1) dėl Lietuvos Respublikos Seime svarstomo Dirvožemio įstatymo projekto;

2) dėl aukštojo mokslo reformos. Pasiūlymai dėl agrarinių studijų, mokslinių tyrimų ir konsultavimo veiklos suderinimo.

 

LMS tarybos sekretorius Emilis Urba praneša, kad atnaujinus programinę įrangą nuo šių metų birželio 1 d. nebeveiks Mokslininkų ir tyrėjų duomenų bazė (MTDB), kuria buvo naudojamasi siunčiant LMS nariams „Mokslo Lietuvą“ ir įvairius pranešimus. Kad bendravimas būtų galimas ir ateityje, sukurta elektroninio pašto konferencija, šiuo metu turinti apie 90 dalyvių. Jie ne tik ir toliau gaus laikraštį „Mokslo Lietuva“ ir kitus pranešimus, bet ir galės rašyti laiškus kitiems konferencijos dalyviams.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.