Pasaulio universitetų reitinge – dviejų Lietuvos universitetų šuolis

Šiomis dienomis paskelbtas tarptautinis universitetų reitingas („2017–2018 QS World University Rankings“). Jam matome neeilinį įvykį – du Lietuvos universitetai pateko tarp 2,1 proc. geriausių pasaulio universitetų. VGTU nuotr.Aukščiausiai tarp Lietuvos universitetų atsidūrė Vilniaus universitetas – naujajame reitinge jis yra 401–410 vietoje (praėjusiais metais buvo 481–490). Antras geriausiai įvertintas ir didžiausią šuolį padaręs – Vilniaus Gedimino technikos universitetas, užimantis 551–600 vietą tarp reitinguotų pasaulio universitetų (anksčiau buvo 701+ kategorijoje). Į reitingą taip pat pateko ir KTU bei VDU, kurie atitinkamai užima 701–750 ir 801–1000 vietų kategorijas.

„Į šį tarptautinį QS reitingą patenka tik 4 Lietuvos universitetai, o du iš jų demonstruoja vis geresnius rezultatus. Žinant, kad reitinguojamų pasaulio aukštųjų mokyklų vis daugėja, šuolis aplenkiant 100–150 universitetų yra išties didelis. VU ir VGTU užsitikrino tvirtas pozicijas tarp geriausių 2,1 proc. pasaulio universitetų“, – sako VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas.

Geriausių pasaulio universitetų trejetuke, kaip ir praėjusiais metais, išlieka Masačusetso (Massachusetts) technologijos institutas, Stanfordo ir Harvardo universitetai. Universitetams balai skiriami, įvertinus jų akademinę reputaciją, pripažinimą tarp darbdavių, studentų ir dėstytojų santykį padaliniuose, citavimo dažnumo rodiklį, užsienio dėstytojų dalį ir užsienio studentų skaičių.

„QS World University Rankings“ yra didžiausias nepriklausomas pasaulinis universitetų reitingas. Šiais metais iš visų 26 tūkst. pasaulio universitetų tik 1000 pateko į reitingą. QS reitingų komanda išanalizavo daugiau nei 12 mln. mokslinių darbų, apklausė 115 tūkst. darbdavių ir akademikų. Parengta pagal Vilniaus Gedimino technikos universiteto Viešosios komunikacijos direkcijos pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.