Tarptautinė konferencija „eStream“ – 2017

Jau tampa tradicija, kad kasmet Vilniaus Gedimino technikos universitete vyksta elektros, elektronikos ir informatikos mokslų konferencija „eStream“.

VGTU GRAZULEVICIUS G
doc. dr. Gediminas Gražulevičius

2017 m. balandžio 27 d. VGTU Elektronikos fakultete buvo suorganizuota jau ketvirtoji šios tematikos konferencija. Jos tikslas – skleisti minėtų mokslų pasiekimus ir mokslinių tyrimų idėjas kuo platesnei auditorijai. Konferencijos organizavimą Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (angl. The Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE) vardu ne pirmus metus remia IEEE Lietuvos skyrius.

 

Būrys svečių iš užsienio

Konferencijoje dalyvavo VGTU, Vilniaus universiteto, Fizinių ir technologijos mokslų centro mokslininkai ir gausus būrys mokslininkų iš Rygos, Stambulo technikos universitetų, Baltarusijos valstybinio technologijos universiteto. Įžanginius pranešimus konferencijoje skaitė kviestiniai svečiai iš Egipto Helwan universiteto ir Latvijos Rygos technikos universiteto. Taigi konferencija „eStream“ tapo tarptautine.

 

Veikė keturios sekcijos, apimančios vaizdų technologijas, sistemų inžineriją, kompiuterių technologijas, signalų technologijas, aukštų dažnių technologijas, elektros inžineriją, automatizavimą, robotiką, valdymo inžineriją, elektroniką ir mikroelektroniką bei telekomunikacijų inžineriją. Pranešimų kasmet daugėja. Šiemet jų parengta 36. Dešimt pranešimų perskaitė konferencijos svečiai. Tai rodo, kad akademinė bendruomenė darosi aktyvesnė.

VGTU BARZDENAS V
doc. dr. Vaidotas Barzdėnas

Nagrinėtos aktualios temos

Svečias iš Egipto profesorius Radwan H. Abdel-Hamid pasidalino sukaupta gerąja saulės jėgainių projektavimo ir elektros energijos perdavimo, skirstymo ir tiekimo praktika, papasakojo apie vykdomus Europos Sąjungos finansuojamus projektus

VGTU Konferencijoje demonstruota пranga
Konferencijoje demonstruota nauja įranga

ir perspektyvas savo šalyje, pateikė vertingų patarimų. Svečias iš Latvijos profesorius Andrejs Romanovs nagrinėjo šiuo metu labai aktualius duomenų ir kibernetinės saugos klausimus. Taip pat nagrinėtos intelektualios žmogaus kalbos atpažinimo ir apdorojimo technologijos, modernūs vaizdų atpažinimo, stabilizavimo, atstatymo algoritmai ir jų taikymas.

Konferencijoje buvo gvildenami aktualūs įvairaus tipo automatinių sistemų ir pavarų tyrimo, projektavimo, valdymo ir modeliavimo, robotikos klausimai. Šia tema svečiai iš Baltarusijos valstybinio technologijos universiteto perskaitė septynis pranešimus, sukėlusius daug diskusijų. Buvo aptariami plačiajuosčių, daugiastandarčių, bevielio ryšio siųstuvų ir imtuvų integrinių grandynų topologijos ir projektavimo klausimai.

Geriausi pranešimai bus spausdinami konferencijos pranešimų leidinyje, kuris jau kelerius metus referuojamas „Thomson Reuters“ duomenų bazėje „Proceedings“. Visų sekcijų pirmininkai vieningai pritarė nuomonei plėsti tarptautinį bendradarbiavimą, kviesti daugiau svečių ne tik iš kaimyninių, bet ir kitų šalių.

 

 

VGTU Studentai domisi naujais techniniais sprendimais
Studentai susipažįsta su naujais techniniais sprendimais. VGTU nuotr.

 

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.