Duomenų apie gautas paraiškas ir projektus sąvadas „Spektras“

Kiek paraiškų konkursų finansuoti mokslinių tyrimų ir susijusios veiklos projektus per septynerius metus surengė Lietuvos mokslo taryba? Kiek ir kokių mokslinių tyrimų atliekama šiais metais, kiek jų atlikta per septynerius metus ir kiek lėšų jiems skirta? Tokia informacija ir visa Lietuvos mokslo tarybos vykdomos mokslo finansavimo veiklos duomenų bazė nuo šiol atvira visuomenei LMT gautų paraiškų ir projektų sąvade „Spektras“ – http://spektras.lmt.lt. Jame skelbiami duomenys suteikia galimybę lengviau ir operatyviau gauti dominančią informaciją apie šalies tyrėjų veiklą. Jie yra aktualūs mokslo politikos formavime dalyvaujančioms bei šalies mokslo ir studijų institucijoms ir patiems tyrėjams.

 

Nuo mokslo konkursinio finansavimo pradžios 2010 m. Tarybai pateikta daugiau kaip 22 tūkst. paraiškų. Kasmet Taryba skelbia apie 30 kvietimų teikti paraiškas vidutiniškai pagal 40 įvairios apimties nacionalinių ir tarptautinių priemonių, skirtų finansuoti mokslinius tyrimus ir su mokslu susijusias veiklas, svarbias tyrėjų karjerai ir pasiektų rezultatų sklaidai. Per tą laiką konkursuose laimėjo daugiau kaip 11 tūkst. tyrėjų projektų, iš kurių per 10 tūkst. jau yra baigti.

„Spektro“ vartotojas čia gali atlikti paiešką pagal Tarybos administruojamas priemones, rasti vykdomus ir vykdytus mokslinių tyrimų, mokslininkų mobilumo, sklaidos ir karjeros projektus, duomenis apie jiems skirtas lėšas, trukmę ir vykdytojus, sekti informaciją apie konkursų rezultatus, matyti finansavimo priemonių įvairovę ir gausą, konkursų istoriją, susipažinti su dalies mokslinių tyrimų rezultatų santraukomis ir daugelį kitų dalykų.

 

„Spektro“ duomenys atnaujinami automatiškai: pasibaigus paraiškų konkursui, mokslinių tyrimų projektų ataskaitų vertinimui ar projektų finansavimo priemonei, duomenys į sąvadą perkeliami iš Tarybos paraiškų ir ataskaitų administravimo informacinės sistemos. Planuojama, kad šių metų rudenį mokslo politikos formavime dalyvaujančių institucijų atstovams bus rengiami seminarai, padėsiantys perprasti „Spektro“ galimybes ir tinkamai pasinaudoti jame esančiais duomenimis. Parengta pagal Lietuvos mokslo tarybos liepos 17 d. pranešimą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.