Šiaulių ir Gardino Jankos Kupalos universitetų bendra mokslinė veikla

Gegužės 30 d. – birželio 3 d. Šiaulių universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto atstovai, vykdantys Lietuvos mokslo tarybos finansuojamą Lietuvos ir Baltarusijos mokslinio bendradarbiavimo projektą, lankėsi Gardino Jankos Kupalos vardo valstybiniame universitete.

Grodno Karpickaja Zickiene Jasaitis
Projekto aptarimas J. Kupalos universitete. Iš kairės: Jankos Kupalos valstybinio universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanė dr. M. Karpickaja, Šiaulių universiteto Vadybos katedros vedėja prof. dr. Skaidrė Žičkienė ir projekto vadovas prof. dr. Jonas Jasaitis

Projekte ,,Socialinės inovacijos regionų vystymosi kontekste: užmiesčio (žemo urbanizacijos lygio) teritorijų socioekonominė plėtra ir gyvenimo kokybės gerinimas“ dalyvauja keturi Šiaulių universiteto ir septyni Jankos Kupalos valstybinio universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto atstovai. Aptartas projekte numatytos mokslo studijos turinio planas.

 

Šiaulių universiteto atstovai skaitė mokslinius pranešimus 6-ojoje tarptautinėje konferencijoje „Šiuolaikinės ekonomikos problemos: globalus, nacionalinis ir regioninis kontekstai“, skirtoje Ekonomikos ir vadybos fakulteto 20-mečiui, ir pateikė publikavimui tris mokslo straipsnius. Dvi dienas trukusios konferencijos metu ne tik pasidalinta mokslo ir studijų patirtimi su Gardino Jankos Kupalos vardo valstybinio universiteto mokslininkais, bet ir užmegzti ryšiai su Peterburgo valstybinio ekonomikos universiteto, Kazachstano N. Gumiliovo Euroazijos nacionalinio universiteto, Baltarusijos valstybinio universiteto, Vitebsko valstybinio technologijos universiteto, Baltarusijos nacionalinės mokslų akademijos mokslininkais.

 

Netrukus po šios konferencijos Vitebsko valstybinis technologijos universitetas pasiūlė Šiaulių universitetui sudaryti mokslinio bendradarbiavimo sutartį ateinantiems penkeriems metams. Šiaulių universiteto mokslininkai pakviesti dalyvauti Vitebsko universitete rengiamose tarptautinėse mokslinėse konferencijose. Spalio mėnesį šiauliečiai kviečiami dalyvauti konferencijose „Socioekonominė regionų raida: inovacijos ir efektyvumas“ ir „Švietimas ir mokslas XXI amžiuje“. Lapkričio mėnesį rengiama konferencija „Inovatyvios technologijos tekstilėje ir lengvojoje pramonėje“. Autorius yra projekto dalyvis, Viešojo administravimo katedros vedėjas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.