Tarptautinis seminaras „Moterys moksle”

Lenkijos instituto Vilniuje iniciatyva Mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė” metu rugsėjo 12 d., 17 val. Lietuvos mokslų akademijoje, Mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius) įvyks seminaras, skirtas moterų vaidmeniui, kurį jos atlieka įvairiose mokslo srityse, o ypač tiksliuosiuose moksluose. Savo patirtimi ir įspūdžiais dalysis kelių Europos šalių atstovės.

banner Jan Bajtlik 3Viena iš seminaro viešnių – profesorė Agnieszka Zalewska, buvusi CERN’o tarybos pirmininkė. Tai žymi fizikė iš Jogailos universiteto ir pirmoji moteris, užėmusi toki aukštą postą. Savo patirtimi taip pat pasidalins Branduolinės fizikos instituto Romoje direktorė profesorė Marcella Diemoz. Lietuva atstovaus biochemijos mokslų daktarė Urtė Neniškytė, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro Neurobiologijos ir biofizikos katedros mokslo darbuotoja, tyrinėjanti smegenų vystymosi procesus,”L’ Oreal – UNESCO” stipendijos laureatė.

 

Susitikimo pradžioje bus trumpai pristatomi individualūs mokslininkių pasiekimai, taip pat apibūdinti mokslo plėtros ir teisiniai aspektai konkrečiose šalyse. Bus paliesta „stiklinių lubų”  problema ir lyčių lygybės klausimai. Renginio pabaigoje įvyks bendra diskusija apie iššūkius moksle, kuriuos tenka įveikti moterims.

Dalyvauti seminare kviečiame mokslo įstaigų, tarptautinių organizacijų ir draugijų atstovus. Seminaras vyks anglų kalba su sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą. Registracija: http://www.mokslofestivalis.eu/renginys/2017/moterys-moksle-apvalaus-stalo-diskusija/

 

Diskusijos globėja yra Maria Skłodowska-Curie – žymiausia lenkų mokslininkė, pelniusi dvi Nobelio premijas fizikos ir chemijos srityse. Šiemet pažymime 150-asias jos gimimo metines. Mokslo festivalio atidarymo metu  rugsėjo 11 d., 17.30 val. kine Forum Cinema Vingis įvyks speciali filmo „Maria Skłodowska-Curie” peržiūra.

 

Projekto organizatoriai: Lenkijos institutas Vilniuje, Italų kultūros institutas Vilniuje, Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė”.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.