VDU įvertinimas: už tarptautiškumą, įsidarbinamumą ir darbuotojų su daktaro laipsniu skaičių

QS kylančių Europos ir Vidurio Azijos šalių universitetų reitinguose Vytauto Didžiojo universitetas išliko tarp lyderių Lietuvoje trijose kategorijose – pagal studentų ir dėstytojų iš užsienio bei darbuotojų su daktaro laipsniu skaičių.

18 VDU student Śs i Ī u Šsienio
VDU studentės, atvykusios iš užsienio valstybių. VDU nuotr.

VDU nuolat gerina savo poziciją bendrame reitinge tarp 200 kylančių Europos ir Vidurio Azijos šalių universitetų. Per ketverius metus šis universitetas pakilo iš 90 į 72 vietą, surinkęs 47,4 taško. Iš viso šiame regione yra apie 2 900 aukštojo mokslo institucijų.

Kaip ir praėjusiais metais, VDU išlaikė aukštą 2 vietą šalyje pagal užsienio dėstytojų ir daktaro laipsnį turinčių darbuotojų skaičių, surinkęs atitinkamai 90,4 ir 83,2 taško. Šiemet universitetas į 2 vietą pakilo ir pagal užsienio studentų skaičių – šioje kategorijoje jam skirti 24 taškai. Rezultatai pagal kitus kriterijus taip pat išliko sėkmingi, vertinant VDU įtaką internete (47,7 taško), akademinę reputaciją (43,3), darbdavių reputaciją (68,6).

 

QS kylančių Europos ir Vidurio Azijos šalių universitetų reitingai (angl. Emerging Europe and Central Asia) yra pirmi tokio pobūdžio reitingai, kuriais siekiama įvertinti sparčiai augantį akademinį meistriškumą šiuose regionuose. VDU nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tarptautiniuose ir nacionaliniuose reitinguose. Rugsėjį pasirodžiusiame tarptautiniame reitinge „QS Graduate Employability Rankings 2018“, kuriame paskelbti pasaulio universitetai, sėkmingiausiai paruošiantys absolventus darbo rinkai, VDU buvo įvertintas kaip vienas iš trijų stipriausių Lietuvoje. Birželį paskelbtame pasauliniame universitetų reitinge „QS World University Rankings 2018“ jis pateko tarp 3 proc. geriausių pasaulio aukštųjų mokyklų ir išliko lyderiu Lietuvoje pagal tarptautiškumą. Žurnalas „Reitingai“ šiemet VDU pripažino tarptautiškiausiu ir vienu moksliškumo lyderių Lietuvoje. Parengta pagal VDU praneši­mą

18 VDU reitingai
Vytauto Didžiojo universitete
Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.