Kada bus didinamos studentų stipendijos?

Lapkričio 6 d. Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga kartu su Lietuvos studentų sąjunga kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimą, primindama, kad dar 2014 m. lapkričio 14 d. tarp Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lietuvos studentų sąjungos buvo pasirašytas ketinimų didinti paramą studentams protokolas.

Rašte, skirtame Seimo Švietimo ir mokslo komitetui, akcentuojama, kad esminis susitarimas tarp šalių – atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes, siekti, kad iki 2018 m. studentams skatinti skiriamos valstybės lėšos, lyginant su 2014 m., palaipsniui didėtų iki 50 proc. Tačiau tik 2016 m. papildomai skirta lėšų doktorantų stipendijoms, o šiais, kaip ir 2015 m., stipendijos nebuvo didinamos.

20 Milena Medineckien Ś
Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos pirmininkė dr. Milena Medineckienė ir Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Eigirdas Sarkanas

Motyvuotų ir puikiai išsilavinusių specialistų poreikis didėja. Kūrybingi žmonės gali tapti didžiausia Lietuvos stiprybe. Jeigu studentai jausis vertinami dabar, jie norės dirbti Lietuvoje. Todėl valstybės atsakomybė – pastoviai gerinti studentų finansinę padėtį. Abiejų sąjungų vadovai visų trijų studijų pakopų studentų skatinimui prašo 5 mln. eurų per metus.

Dr. Milena Medineckienė

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.