Studentės – universitetinėje ligoninėje

Lapkričio 8 d. Lietuvos edukologijos universiteto Socialinės edukacijos fakulteto Socialinio darbo studijų programos III kurso studentės lankėsi Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje.

20 LEU student Śs ligonin Śje
EU studentės universitetinėje ligoninėje. Viduryje – gydytoja rezidentė Kristina ir kun.
prof. dr. Kęstutis Ralys. LEU nuotr.

Jas pasitiko pozityvumo ir geros nuotaikos nestokojantis kunigas prof. dr. Kęstutis Ralys. Studentės pamatė Neurologijos skyriuje įrengtą Kristaus Prisikėlimo koplyčią ir sužinojo apie profesoriaus Kęstučio Ralio dvilypį vaidmenį ligoninėje, prisidedant prie pacientų dvasinės ir socialinės gerovės.

 

Vėliau studentės apsilankė Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje. Čia rezidentūrą atliekanti Kristina papasakojo apie gydytojo darbo šiame skyriuje specifiką, socialinių darbuotojų pareigybes ir jų veiklą ligoninėje. Gydytoja rezidentė pasidalino Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose jau įgyta patirtimi ir papasakojo apie gydytojų ir socialinių darbuotojų bendradarbiavimą.

Apsilankymo metu studentėms teko proga sutikti ir ligoninės direktorių, kuris maloniai pakvietė atlikti universitetinę praktiką, o ateityje galbūt ir įsidarbinti. Autorė yra LEU Socialinės edukacijos fakulteto studentė.

Ugnė Sasnauskaitė

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.