Vygaudui Ušackui suteiktas Urbino universiteto garbės laipsnis

Oficialios ceremonijos metu Urbino mieste Italijoje Kauno technologijos universiteto Europos instituto vadovui, vienam labiausiai patyrusių ir įtakingiausių diplomatų, Vygaudui Ušackui buvo įteiktos garbės regalijos.

22 Garbes KTU EI direktorius V. U Īackas ir Urbino universiteto rektorius V.Stocchi...
Vygaudas Ušackas ir Carlo Bo universiteto
rektorius prof. Vilberto Stocchi

Ambasadorius gavo vieną aukščiausių garbės laipsnių – „Sigillo d’Ateneo”. Renginio metu Vygaudas Ušackas taip pat dalyvavo diskusijoje apie Europos Sąjungos užsienio politiką.

 

Už išskirtinį indėlį

Bendru Urbino Carlo Bo universiteto Senato sprendimu nutarta apdovanoti Vygaudą Ušacką antru pagal svarbą universiteto garbės laipsniu. „Sigillo d’Ateneo“ yra oficialus Carlo Bo universiteto pripažinimas, skirtas kultūros institucijų ir pilietinės visuomenės asmenims. Garbės regalijas įteikė universiteto rektorius prof. Vilberto Stocchi.

„Tai buvo maloni staigmena. Jaučiuosi įvertintas ir pagerbtas, kad ilgametį darbą, atstovaujant Europos Sąjungai, puoselėjamas vertybes ir ekspertinę veiklą pastebi ir vertina užsienio akademinės institucijos“, – sakė V. Ušackas.

 

Įvertinta patirtis ir pasiekimai

Prieš pakviesdamas ambasadorių diskusijai, Carlo Bo universiteto rektorius prof. Vilberto Stocchi sveikinimo kalboje pažymėjo didelę diplomato patirtį, dirbant Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministru bei atstovaujant Europos Sąjungai Rusijos Federacijoje ir Afganistane. „Ambasadorius Vygaudas Ušackas yra viena iš tų retų asmenybių, kurių nuomonė apie užsienio politiką ir naująją pasaulio tvarką yra labai vertinga. Jo darbinė patirtis aukščiausiuose politiniuose lygiuose puikiai dera su akademinėmis žiniomis ir teorija, o tai leidžia visapusiškai įvertinti situacijas ir pateikti teisingas, platesnes įžvalgas“, – sakė rektorius.

 

Vienas garbingiausių simbolių

1506 m. įkurto Carlo Bo universiteto Urbine teikiamos regalijos „Sigillo d’Ateneo“ – tai antspaudas, pagamintas 1588 m. Jis yra vienas seniausių ir prestižiškiausių garbės laipsnių identifikavimo simbolių. Be Carlo Bo universiteto, panašų teikia tik Sienos universitetas. Jis neseniai buvo įteiktas tokioms asmenybėms kaip Nobelio taikos premijos laureatas Tawakkul Karman, buvęs Europos Parlamento Pirmininkas Martin Schulz, Nobelio fizikos premijos laureatas Carlo Rubbia, rašytojas Adam Zagajewski, dailininkas Mario Logli ir kt.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.