Parodos „Studijos 2018“ lankytojams: „įjunkite ateitį“ ir dalyvaukite šiuolaikiškos Europos karjeros planavimo pamokose

Vasario 8 dieną startuoja didžiausia šalyje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2018“. Parodoje Švietimo mainų paramos fondas pristato Europoje itin jaunimo tarpe populiarias novatoriškas karjeros planavimo pamokas.

studijosŠvietimo mainų paramos fondo programos „Euroguidance“ komanda šiuolaikišką jaunimą pakvies pasikalbėti apie tai, kas svarbu planuojant karjerą šiandien ir kas bus svarbu planuojant karjerą netolimoje ateityje. „Jauni žmonės ieško kelio į savo ateitį. Mes norime jiems padėti šį kelią atrasti – parodos metu pristatysime originalius, profesionalų sukurtus ir visame pasaulyje sparčiai išpopuliarėjusius, savęs pažinimo įrankius ir pamokysime susiplanuoti karjerą taip, kaip tai daro jų bendraamžiai kitose šalyse“, – sako „Euroguidance“ projekto vadovė Ieva Mizgeraitė-Mažulė.

Karjeros planavimo testai, kompetencijų vertinimo įrankiai, profesijų žaidimai ir kitos veiklos yra priemonės, kurios, pasak „Euroguidance“ projektų vadovės, paskatins šiuolaikišką jaunimą kūrybiškai pažvelgti į savo karjerą.

 

Kūrybiškai mąstyti kvies ir projektas „Europass“. Konsultacijos karjeros klausimais vyks pasitelkus šiuolaikines technologijas, pavyzdžiui, parodos lankytojai turės galimybę IKT priemonėmis susisiekti ir pabendrauti su istorinėmis Lietuvos asmenybėmis kaip Žygimantas Augustas ar Leonas Sapiega, sužinoti jų gyvenimo kelią ir paklausti patarimo. „Karjera prasideda nuo CV. Jei svajojame apie tarptautinę karjerą, turime žinoti ir kas svarbu pildant europietišką CV“, – tvirtina projekto „Europass“ vadovė Sigita Remeikienė.

 

Švietimo mainų paramos fondas kartu su daugiau nei 200 aukštųjų mokyklų iš Lietuvos ir užsienio, profesinio mokymo lyderių, verslo profesionalų, karjeros konsultantų, inovatorių, jaunųjų kūrėjų, neformalių jaunimo organizacijų, tarptautinių organizacijų, mokslo ir kultūros institutų, valstybinių tarnybų institucijų atstovų lauks lankytojų parodoje „Studijos 2018“.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.