VU bendruomenės nariams įteikti valstybiniai apdovanojimai

Vasario 15 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo 100 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečių. Tarp jų – ir Vilniaus universiteto (VU) bendruomenės nariai ir alumnai.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Didžiuoju kryžiumi apdovanotas VU Teisės fakulteto profesorius, Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėjas, buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didįjį kryžių gavo VU profesorius Dainius Žalimas, Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo pirmininkas, reikšmingai prisidėjęs tobulinant Lietuvos teisinę sistemą, stiprinant konstitucinį teisingumą Lietuvoje.

 

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi apdovanoti profesorė Irena Balčiūnienė – nusipelniusi Lietuvos gydytoja ir Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotoja, buvusi ilgametė VU Stomatologijos klinikos vadovė, VU Medicinos fakulteto Odontologijos instituto vadovė, ir VU profesorius Saulius Klimašauskas – biochemikas, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys, aktyvus Lietuvos mokslo pažangos puoselėtojas.

 

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino Riterio kryžiumi apdovanoti:

vaikų chirurgas Pranas Gurskas – VšĮ VU ligoninės Santaros klinikų Vaikų ligoninės Vaikų chirurgijos centro Vaikų chirurgijos skyriaus vyresnysis gydytojas,

gydytojas Virginijus Jakutis – VšĮ VU ligoninės Santaros klinikų Vaikų anesteziologijos-reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas, anesteziologas, reanimatologas,

profesorius Vytautas Kasiulevičius – VšĮ VU ligoninės Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovas, šeimos gydytojas, VU Medicinos fakulteto podiplominių studijų prodekanas,

VU docentas dr. Mindaugas Kvietkauskas – poetas, literatūrologas, kritikas, vertėjas, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto direktorius, aktyvus lietuvių literatūros ir kultūros tyrinėtojas bei puoselėtojas,

infektologė Audronė Marcinkutė – nusipelniusi Lietuvos gydytoja, VšĮ VU ligoninės Santaros klinikų Infekcinių ligų centro gydytoja,

profesorius Rimvydas Petrauskas – VU Istorijos fakulteto dekanas, aktyvus Lietuvos istorijos populiarintojas,

dr. Gintaras Valinčius – VU Gyvybės mokslų centro direktorius, aktyvus Lietuvos sumaniosios specializacijos kūrėjas, gyvybės mokslų plėtros Lietuvoje puoselėtojas.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi apdovanotas VU kamerinio orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir dirigentas, fleitininkas Paulius Bernardas Koncė.

Valstybiniais apdovanojimais taip pat pagerbti VU alumnai, tarp kurių – istorikas Arvydas Anušauskas, žurnalistė Indrė Makaraitytė, žurnalistas Vykintas Pugačiauskas, žurnalistas Aurimas Perednis ir kiti.

„Jau rytoj įžengsime į naują atkurtos Lietuvos šimtmetį. Mūsų šalis skaičiuoja tūkstančius metų savo istorijos, tačiau būtent šiandieninė Lietuva yra girdima, matoma, gerbiama ir kaip niekada turi daug draugų. Ir tai įrodė savo darbais mūsų partneriai ir draugai, kai iškilo grėsmė išorėje, kad mes esame ne vieni. Didžiuojuosi, kad Lietuva būtent tokia, kad Lietuva gali pasitikėti savo ateitimi, savo žmonėmis, nes jūs ir esate visa Lietuva“, – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo Prezidentė.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.